Εχω τη βάσιμη υποψία ότι ο Μητσοτάκης δεν πήγε τη Δευτέρα στη Βουλή για να ενημερωθεί για την απόφαση του Eurogroup.

Κι είμαι σίγουρος ότι δεν πήγε να υποστεί ξανά τα ακατάληπτα οικονομικά Τσίπρα, σύμφωνα με τα οποία όταν μειώνεται το εργασιακό κόστος πέφτει η… ανταγωνιστικότητα –άσε που μπερδεύεται και στην πρόσθεση!

Πήγε στη Βουλή για να κρεμάσει στον λαιμό του Πρωθυπουργού δύο βαρίδια, τον Καμμένο και τον Πολάκη. Και ο Πρωθυπουργός τού έκανε το χατίρι, τα κρέμασε μόνος του.

Είναι αλήθεια ότι στη συγκεκριμένη στόχευση ο αρχηγός της ΝΔ έκλεβε εκκλησία.

Και να ήθελε ο Τσίπρας δεν μπορεί να απαλλαγεί από τον Καμμένο διότι θα πέσει. Του το υπαινίχθηκε διακριτικά και ο ίδιος ο Καμμένος από το βήμα.

Και να ήθελε ο Τσίπρας δεν μπορεί να απαλλαγεί ούτε από τον Πολάκη διότι ο Πολάκης είναι ο Τσίπρας. Απλώς είναι ο ανόητος της παρέας που φωνάζει όσα οι υπόλοιποι σκέπτονται μουλωχτά.

Αποτέλεσμα; Με ένα σμπάρο τρία τρυγόνια για τον Μητσοτάκη.

Πρώτον, έδεσε τον Τσίπρα με τον Καμμένο. Μαζί ήλθαν και μαζί θα πέσουν. «Ενας γκρεμός μες στη ζωή μας είναι ο χωρισμός» που λέει κι ο Χατζιδάκις.

Δεύτερον, ανέβασε το κόστος του πολιτικού δεσμού τους διότι εφεξής ό,τι προκύπτει για τον Καμμένο θα το χρεώνεται ο Τσίπρας. Κι έχει ακόμη δρόμο η ιστορία.

Τρίτον, καθάρισε τους δεξιούς της «παράγκας» που ψιλοτρίβονταν με τον (κατά δήλωσή του) «καραμανλικό» Καμμένο και τώρα έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο δεξιός κυβερνητικός Τύπος που φροντίζει τον Καμμένο σαν παιδί του στενοχωριέται για «τα κόλπα ενός ισοβίτη», λες και με τον ισοβίτη μιλούσαμε εμείς και όχι ο Καμμένος!

Αντε τώρα ο Τσίπρας να κάνει ανασχηματισμό.

Αν διώξει τον Καμμένο και τον Πολάκη, θα πέσει η κυβέρνηση. Αν δεν τους διώξει, ο ανασχηματισμός θα είναι ως μη γενόμενος.

Βέβαια ο Μητσοτάκης, άρχοντας! Αφού σήκωσε το ταμείο άφησε και πουρμπουάρ.

Παραβαίνοντας έναν άγραφο κανόνα της δημοκρατίας μας που λέει πως με τη συριζαίικη Αριστερά δεν κουβεντιάζεις για πολιτική βία και τρομοκρατία.

Αφενός εσύ δεν θα συμφωνήσεις ποτέ μαζί τους και αφετέρου εκείνοι θα ουρλιάζουν τα δικά τους.

Ούτως ή άλλως, κουβαλάνε μια ιδιόμορφη και ιδιότυπη σχέση με το ζήτημα, την οποία αποκλείεται να ξεκαθαρίσουν τώρα επειδή τους το ζητάει ο Μητσοτάκης.

Οσο δεν μας τουφεκάνε, λοιπόν, άσ’ τους στον κόσμο τους.

Κι αν πάνε να μας τουφεκίσουν, μια χαρά τον είδα τον Χρυσοχοΐδη στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.