Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ με την οποία ενημερώνεται το πανελλήνιο πως το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στην ΕΡΤ θα τοποθετήσει μνημείο στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για τους αγώνες του κατά του «μαύρου» είναι από μόνη της ένα μνημείο.

«Η μνήμη», γράφει, «είναι ένα από τα πρωταρχικά συστατικά στοιχεία της πορείας του ανθρώπου στους αιώνες. Χρέος όλων μας είναι να θυμόμαστε τους αγώνες για τα ιδανικά τους και την αιτία που έγιναν και να τιμούμε όλους αυτούς που τα έδωσαν όλα γι’ αυτό τον αγώνα, ορισμένοι ακόμα και τη ζωή τους. Ετσι κι εμείς, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε μνημείο εντός του προαυλίου του Ραδιομεγάρου, όχι γιατί ζήσαμε αυτή την πραγματικότητα και είμαστε πρωταγωνιστές –μαζί με την κοινωνία –του αγώνα ενάντια στο μαύρο, για τη δημοκρατία, για τα συνταγματικά μας δικαιώματα, για την ελευθεροφωνία, για το δικαίωμα στη ζωή και στη δουλειά, αλλά και γιατί οι παρακαταθήκες, τα οράματα, οι αξίες, η αλληλεγγύη και η αυταπάρνηση, συστατικά αυτού του ανένδοτου αγώνα πρέπει να μείνουν χαραγμένα στη μνήμη και να γίνουν ορόσημο και στις μελλοντικές γενιές».

Το μνημείο, λοιπόν, θα ονομάζεται «Μνήμες και χρέος». Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Οποιος δεν θυμάται το παρελθόν του είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει. Εμείς δεν σβήνουμε τη φλόγα και τη δυναμική μας, κρατάμε τις μνήμες ζωντανές και τις ψυχές μας αδούλωτες, τις παρακαταθήκες «όρθιες» και συνεχίζουμε στους ίδιους στόχους και αξίες γι’ αυτές που αγωνιστήκαμε». Μιας και το έχουμε ρίξει στα τσιτάτα, να παραθέσω κι εγώ ένα, του Οσκαρ Ουάιλντ: Η μοναδική γοητεία του παρελθόντος είναι ότι είναι παρελθόν.

Ιδέα

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, πάντως, κατέθεσε ήδη στα σόσιαλ μίντια τη δική του πρόταση για το πώς πρέπει να είναι αυτό το μνημείο. «Το μνημείο πρέπει να έχει την εξής μορφή. Την @ZoeKonstant να κρατά την πόρτα και την @rachelmakri να κάθεται στα κάγκελα. Θα είναι super» τιτίβισε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Αν υπήρχε έστω και μια πιθανότητα να εισακουστεί το γλυπτό θα ήταν υπερπαραγωγή.

Καβγαδάκι

Αφού ανέφερα τον Αδωνη, να σας πω ότι χθες είχε άλλο ένα μικρό καβγαδάκι με τον Δημήτρη Παπαδημούλη στο twitter. Μπορεί να ήταν και το εκατοστό, μπορεί να ήταν και το νιοστό. Μέχρι κι οι θαυμαστές του ενός και του άλλου έχουν χάσει τον αριθμό.

«Η λίστα των αργόμισθων του Ντυνάν με συγγενείς κ φίλους των ηγεσιών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δείχνει τι οδήγησε στην χρεοκοπία. Και κάνουν κ τους τιμητές!» έγραψε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. «@papadimoulis Πρωταθλητής στα ρουσφέτια ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στην σχετική λίστα Δημήτρη μου αν σου διέφυγε…χαχα» του απάντησε ο Γεωργιάδης.

Οφείλω να ομολογήσω ότι αυτό το σόου, που ανεβαίνει συχνά πυκνά με πρωταγωνιστές τον Παπαδημούλη και το Γεωργιάδη, μπορεί να σχολιαστεί μόνο με τους γέρους του «Μάπετ σόου».

Γουόλντορφ:Πάνω που νομίζεις ότι αυτό το σόου είναι τραγικό, κάτι εκπληκτικό συμβαίνει.

Στάτλερ:Τι;

Γουόλντορφ:Τελειώνει.

Σέλφι

Από την Τετάρτη ο Τέρενς Κουίκ, υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα ζητήματα του Απόδημου Ελληνισμού, βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να λάβει μέρος στην εξαμηνιαία συνεδρίαση των υπουργών του Οργανισμού των παρευξείνιων χωρών, η οποία κράτησε δυο μέρες. Αν δεν έχετε ακουστά τον συγκεκριμένο οργανισμό, αντιγράφω από την ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ: «Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) ιδρύθηκε το 1992 ως άτυπη πρωτοβουλία και μετεξελίχθηκε σε διεθνή οικονομικό οργανισμό την 1.5.1999. Στον ΟΣΕΠ συμμετέχουν 12 κράτη της ευρύτερης περιοχής του Ευξείνου Πόντου (Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία και Τουρκία). Η Ελλάδα, μαζί με την Ρωσία και Τουρκία κατέχουν κυρίαρχη θέση στο πλαίσιο του Οργανισμού. Ο Οργανισμός έχει αναγνωρισθεί ως λήπτης Επίσημης Αναπτυξιακής Βοήθειας (ODA) από τον ΟΟΣΑ».

Πριν όμως ξεκινήσουν οι εργασίες της εν λόγω υπουργικής, την Τετάρτη, ο Κουίκ είχε επισκεφθεί την Αγια-Σοφιά και το Τοπ Καπί δίπλα. Μη νομίζετε ότι πήγε να κάνει τουρισμό. Οπως ενημέρωσε τους ακολούθους του στο twitter «στο ξεκίνημα της ημέρας» άντλησε «δύναμη από την Παναγιά την Πλατυτέρα της Αγίας Σοφίας». Και για του λόγου το αληθές ανέβασε και σέλφι με την Πλατυτέρα.