Σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς, η σωστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος συνιστά κάτι περισσότερο από μέτρο του σεβασμού μιας πολιτείας απέναντι στους πολίτες της: είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία των πιο ευαίσθητων τομέων και των υποδομών τους, όπως είναι αυτός της Υγείας.

Μόνο θλίψη προκαλεί η διαπίστωση ότι θύματα της κακής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος πέφτουν και οι ανήλικοι ασθενείς που νοσηλεύονται με σοβαρά προβλήματα στην ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης οι οποίοι χρήζουν επέμβασης. Από το ρεπορτάζ που δημοσίευσαν χθες «ΤΑ ΝΕΑ» και αναπαρήγαγαν πολλά μέσα ενημέρωσης, προκύπτει ότι η κλινική αδυνατεί να προγραμματίσει νέα χειρουργεία καθώς δεν επαρκεί ο πενιχρότατος προϋπολογισμός των 60.000 ευρώ τον χρόνο.

Θα ανέμενε κανείς ότι το υπουργείο Υγείας θα επιλαμβανόταν άμεσα του θέματος. Αντ’ αυτού η διοίκηση του Νοσοκομείου εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο προϋπολογισμός έχει αυξηθεί κατά 10.000 ευρώ –ποσό που αντιστοιχεί σε μόλις ένα χειρουργείο όταν η λίστα αναμονής περιλαμβάνει δώδεκα παιδιά. Ισχυρίζεται ακόμη ότι δεν έχει ακυρωθεί κανένα χειρουργείο για το τρέχον έτος, όταν είναι προφανής η αδυναμία προγραμματισμού νέων. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης βαραίνει ασφαλώς τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Ολα τα υπόλοιπα όμως βαραίνουν την προϊσταμένη πολιτική Αρχή. Η συνήθως λαλίστατη ηγεσία του υπουργείου Υγείας νίπτει τα χείρας της. Καμία έκπληξη: η κακή διαχείριση του δημοσίου χρήματος δίνει το μέτρο της αναλγησίας.