Ο Πάνος Καμμένος προχθές στη Βουλή, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Αδωνη Γεωργιάδη, αναφέρθηκε σε ένα ινστιτούτο. «Το έγκριτο ινστιτούτο Gatestone» είπε από κοινοβουλευτικού βήματος, για να εξηγήσει την τηλεφωνική του συνομιλία με έναν ισοβίτη, «αναφέρει ότι η υψηλή ελίτ της Ελλάδας θα κάνει τα πάντα για να μη διαλευκανθεί το θέμα. Στην υπόθεση εμπλέκονται τούρκοι έμποροι ναρκωτικών. Αφορά όλους μας, αφορά την εθνική ασφάλεια και την ιδιότητά μου ως υπουργός Αμυνας».

Μιλούσε για ένα κείμενο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκεκριμένου think tank, το οποίο έχει την έδρα του στη Νέα Υόρκη, για την υπόθεση Noor 1», υπό τον τίτλο «Ελλάδα: μια υπόθεση λαθρεμπορίου ναρκωτικών με διεθνείς επιπτώσεις». Ανάμεσα στα άλλα, έγραφε η συντάκτριά του ότι «είναι κοινό μυστικό πως τα έσοδα από την ηρωίνη χρησιμοποιούνται από τα καθεστώτα της Μέσης Ανατολής για να χρηματοδοτούν τρομοκράτες και άλλους ύποπτους οργανισμούς όπως το ISIS, η Χεζμπολάχ, η Χαμάς και η Μουσουλμανική Αδελφότητα. Η υπόθεση του “Noor 1” απεικονίζει έναν από τους τρόπους που τα ναρκωτικά και οι τρομοκρατικές δραστηριότητες εξάγονται στην Ευρώπη». Το κείμενο είχε ανεβεί στο σάιτ προχθές. Και το υπέγραφε μια κυρία με ελληνικό όνομα. Το Ινστιτούτο Gatestone, παρεμπιπτόντως, είχε δεχθεί κριτική για τις σχέσεις του με τον oλλανδό ακροδεξιό Χερτ Βίλντερς – η βρετανική «Guardian» έχει επισημάνει, φέρ’ ειπείν, ότι δημοσιεύει κείμενα του Βίλντερς. Καθώς και για αναλυτές του που έχουν γράψει ανακρίβειες (τις οποίες έχουν επισημάνει ΜΜΕ όπως το Bloomberg), ισχυριζόμενοι πως υπάρχουν περιοχές στην Ευρωπαϊκή Ενωση στις οποίες έχει επιβληθεί ο νόμος της σαρίας.

Πρόσκληση

Υπάρχει μια συζήτηση στην Κεντροαριστερά. Πώς έχει προσκληθεί η Ωρα Αποφάσεων στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης; Ως άνθρωποι ή ως φορέας; Αλλοι λένε ότι δεν έχει προσκληθεί, άλλοι ότι προσκλήθηκαν οι τρεις – Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Φλωρίδης – ως πρόσωπα και άλλοι ότι προσκλήθηκαν ως φορέας. Τι συμβαίνει; Κάτι σαν συνδυασμός των δύο τελευταίων. Τι εννοώ;

Οπως σημειώνουν από την Ωρα Αποφάσεων, έχουν λάβει προσκλητήριο «οι τρεις ενώ η ιδρυτική ομάδα του φορέα αποτελείται από έξι», τους Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση, Γιώργο Φλωρίδη, Γιάννη Δατσέρη, Δημήτρη Κατσαντώνη και Μιλτιάδη Νεκτάριο. Και επισημαίνουν πως «η Ωρα πλέον έχει μια Κεντρική Επιτροπή με 130 μέλη και 2.500 ανθρώπους σε όλη τη χώρα». Οπότε θεωρούν ότι η κίνηση της ΔΗΣΥ «αν δεν είναι απαξιωτική, σίγουρα δεν βοηθά τον διάλογο».

Από τη Χαριλάου Τρικούπη, πάλι, λένε ότι προσκλήθηκαν οι τρεις ως πρόσωπα, αλλά τους θέλουν εκεί ως φορέα. Απλώς, προσθέτουν, «δεν έχουν γραφεία για να στείλουν την πρόσκληση».

Ημέρες

οπως ειδατε στην πρώτη σελίδα, σύμφωνα με το Κέντρο Φιλελευθέρων Μελετών Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦιΜ), οι Ελληνες θα εργαστούν το 2017 κατά μέσο όρο 203 ημέρες για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο κράτος, δηλαδή την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αν το προτιμάτε σε μήνες, είναι σχεδόν επτά. Το 2015 εργάστηκαν κατά μέσο όρο 179 ημέρες για τον ίδιο λόγο και το 2006 γύρω στις 142 ημέρες. Αν συνεχίσουν με αυτό το ρυθμό οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην επιβολή φόρων, πάντως, είμαστε κοντά στον στόχο του να δουλεύει ο μέσος πολίτης όλο τον χρόνο για το κράτος. Θα μπορούσε, βέβαια, να εκληφθεί και ως μορφή μεταμοντέρνου σοσιαλισμού η κυβερνητική προσέγγιση στη φορολόγηση.

Πρόλογοι

Το ελληνικό Κοινοβούλιο εξέδωσε το βιβλίο του Μανώλη Γλέζου «Ακρωνύμια». Το προλόγισαν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο νυν Νίκος Βούτσης. Επρόκειτο να το προλογίσει και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως πρώην πρόεδρος του Σώματος. Αλλά τελικά οι σελίδες κάτω από το όνομά της έμειναν λευκές. Για κάποιους από την αντιπολίτευση αυτό ήταν η επιτομή της εμπάθειας. Η ίδια δήλωσε στο News247, «εξήγησα στον Μανώλη ότι δεν προλογίζω βιβλία μαζί με μνημονιακούς και καθεστωτικούς». Εννοώντας ως μνημονιακούς τον προκάτοχο και τον διάδοχό της. Και υποστήριξε πως ήδη από τον Ιανουάριο είχε ενημερώσει τον Γλέζο, οπότε η άρνησή της δεν έχει σχέση με όσα έγιναν στο Δίστομο. Fair enough. Αλλά αφού έχει πρόβλημα με τους μνημονιακούς πώς, άραγε, αντέχει να κυκλοφορεί στους δρόμους μιας χώρας στην οποία τα κόμματα που έχουν ψηφίσει Μνημόνια συγκέντρωσαν στις τελευταίες κάλπες ποσοστό της τάξης του 77,62%;