«Εβλεπα, και άμα βλέπεις τη μαθαίνεις τη δουλειά» λέει ο Θανάσης Μπιρμπίλης –κατά κόσμον Θανάσης Βέγγος –στον φίλο του όταν αυτός εκφράζει την απορία πώς κατάφερε να μάθει τα μυστικά του βοηθού φαρμακοποιού, στην ταινία «Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης».

Οταν ήρθε λοιπόν η στιγμή να δείξει αυτά που έμαθε παρατηρώντας τον γείτονα φαρμακοποιό, ο Μπιρμπίλης μετέτρεψε έναν άνθρωπο σε… μοτοσικλέτα, αφού τον έκανε να τρέχει και να μη φτάνει με το φάρμακο που του έδωσε για να ανακουφίσει τους πόνους που ένιωθε.

«Μπιρμπίληδες» υπάρχουν αμέτρητοι στο ποδόσφαιρό μας. Και δυστυχώς με τις αποφάσεις τους που στηρίζονται στην κομπογιαννίτικη πρακτική «πονάει χέρι, κόβει χέρι» το πετούν στον Καιάδα.

Στις 19 Αυγούστου ξεκινά το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και το μόνο βέβαιο προς το παρόν είναι πως θα έχουμε αρνητικό ρεκόρ εισιτηρίων.

Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα αγωνιστούν συνολικά σε 16 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, εκτός κι αν γίνει δεκτή η έφεση των Ερυθρολεύκων και μειωθεί η ποινή των πέντε αγωνιστικών. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως τα μεγαλύτερα γήπεδα της χώρας στα οποία αγωνίζονται οι δημοφιλέστερες ομάδες θα χάσκουν σαν σκιάχτρα και τα τσιμέντα θα αντικαταστήσουν την ανθρώπινη παρουσία.

Στην Αγγλία το σύνθημα των φιλάθλων που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες στα γήπεδα είναι δεικτικό: «Without fans there is no football» («Χωρίς φιλάθλους δεν υπάρχει ποδόσφαιρο»). Θα το μάθουν κι εδώ, ύστερα από κάνα δυο αιώνες.