Ο τρόπος με τον οποίο εκδικείται καμιά φορά η πραγματικότητα είναι εξόχως σαρκαστικός. Δικαιωμένος –κατά δήλωσή του –από τις εξελίξεις στο Eurogroup, ο Πρωθυπουργός διατράνωνε τη μία ημέρα τη στροφή της κυβέρνησής του στην καθημερινότητα του πολίτη και την επομένη αυτή η ούτως άλλως δύσκολη καθημερινότητα επιβαρυνόταν ακόμη περισσότερο από τους λόφους των σκουπιδιών στους δρόμους.

Με την ίδια ειρωνική διάθεση θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς ποια θα ήταν η κατάσταση εάν ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν αναλάμβαναν τη φροντίδα της καθημερινότητάς μας. Αλλά οι αστεϊσμοί δεν χωρούν σε μια υπόθεση που εξελίσσεται σε βόμβα για τη δημόσια υγεία. Ακόμη περισσότερο, δεν χωρούν οι αποτυχημένες συνταγές του αρμόδιου υπουργού για τη λύση του προβλήματος, η παθητική στάση πολλών δήμων και φυσικά η έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Εδώ και μερικές ημέρες πολλές ευρωπαϊκές χώρες δοκιμάζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το κύμα καύσωνα θα επισκεφτεί σύντομα και τη χώρα μας. Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς όχι μόνο τις αποπνικτικές συνθήκες που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την πρωτεύουσα και τα υπόλοιπα αστικά κέντρα, αλλά και τους πολλαπλούς κινδύνους από την έκθεση των απορριμμάτων σε θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Η λύση επομένως πρέπει να δοθεί αμέσως. Γιατί η πραγματικότητα μπορεί να γίνει καμιά φορά σαδιστική και εκείνη η έρημη η καθημερινότητα εφιαλτική.