Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Εθνική Γυναικών υπέταξε (62-58) τη Ρωσία σε επίσημη διοργάνωση και προκρίθηκε πανηγυρικά στην προημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ, όπου θα αναμετρηθεί αύριο (16.00) με την Τουρκία. Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά έκαναν τεράστια υπέρβαση και αφού «στραγγάλισαν» τις αντιπάλους τους στην τρίτη περίοδο (22-4) βρέθηκαν να χορεύουν στο κέντρο του γηπέδου. Ενα μεγάλο «μπράβο» σε όλες, ωστόσο η στήλη βγάζει το καπέλο στην 34χρονη Στέλλα Καλτσίδου (24 π., 9 ρ.), η οποία όχι μόνο επέστρεψε στα παρκέ έπειτα από τέσσερα χειρουργεία (γόνατα, αγκώνας, μέση), αλλά θεωρείται και μία από τις καλύτερες φόργουορντ στην Ευρώπη!

Αποχώρησε με δάκρυα από τον Ολυμπιακό ο Χάκετ

Ο αθλητισμός είναι έντονα συναισθήματα. Ο Ντάνιελ Χάκετ ενημερώθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του για την επόμενη σεζόν και αποχώρησε από τον Ολυμπιακό με δάκρυα στα μάτια. Ε, λοιπόν, η διαδικτυακή αγάπη που εισέπραξε ήταν άνευ προηγουμένου. «Είσαι ένας από εμάς», «σε ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις», «είσαι παιχταράς», «είσαι το κόκκινο λιοντάρι», κάποια από τα ωραία λόγια που γράφτηκαν στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social media. Τα αξίζει και με το παραπάνω.

Η έννοια «business» δεν πρέπει να είναι μονόπλευρη

Τι γίνεται, όμως, όταν η απόφαση αποχώρησης δεν ανήκει στον σύλλογο, τον οιονδήποτε σύλλογο, αλλά στον ίδιο τον παίκτη; Εκεί δεν πρόκειται για «business», όπως δικαιολόγησε ο Χάκετ τον Ολυμπιακό; «Προδότης», «προτίμησε τα λεφτά», «μας πούλησε» ήταν κάποιες από τις φράσεις –ενδεχομένως και των ίδιων οπαδών –όταν π.χ. ο Κώστας Σλούκας αποφάσισε να αποχωρήσει προ διετίας για να αυξήσει τον χρόνο συμμετοχής του και να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Σέβομαι το οπαδικό κίνημα και, όπως είπαμε, ο αθλητισμός είναι έντονα συναισθήματα, αλλά όταν επιστρέψει ο Χάκετ ως αντίπαλος στο ΣΕΦ θα αποθεωθεί, ενώ όταν γύρισε ο Σλούκας αποδοκιμάστηκε.