Ακρως εντυπωσιακό το εικαστικό σχόλιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης, του υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου με τ’ όνομα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Το εν λόγω απεικονίζει μια γραβάτα εκ πρώτης όψεως εμπριμέ σε φόντο κόκκινο μιας μεταμοντέρνας ασυναρτησίας, αλλά μια πιο προσεκτική παρατήρηση θα αποκαλύψει στον θεατή ένα λιβάδι όπου ανθίζουν λογής λογής φαλλοί.

Φαλλοί όλων των ειδών χρωμάτων σχημάτων και διαθέσεων. Αλλοι θρονιασμένοι απάνω στους σφριγηλούς όρχεις τους, άλλοι πάλι ξαπλωμένοι απλώνουν την αρίδα τους κι ας γκρεμιστεί ο κόσμος όλος, ένας μάλιστα, μαύρος τω χρώμα, έχει βγάλει και τα δόντια του και μας απειλεί να μας δαγκώσει Θε μου φύλαγε. Υπάρχουν βέβαια και πιο απλοί καθημερινοί φαλλοί, αλλά και φιμωμένοι, σαν από μια επερχόμενη λογοκρισία, είναι κι ένας κοντοστούπης στο κέντρο αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας, εκείνο δε που τους ενώνει όλους, πλην ενός για να επιβεβαιώνει την εξαίρεση, είναι ότι διαθέτουν μάτια. Τα περισσότερα των οποίων όταν δεν μας κοροϊδεύουν μας απειλούν. Γγκρρρ το γεννητικό όργανο.

Ενα άλλο στήσιμο που προκαλεί την περιέργεια είναι ένα μόριο που έχει ταβλιαστεί στη μέση της γραβάτας σαν πατημένο τσίζμπουργκερ. Ενδιαφέρον επίσης προκαλεί και ο εικονιζόμενος κάτω δεξιά φαλλός ο οποίος αχαλίνωτος (δηλαδή με κατεβασμένη την πόσθη και τον χαλινό περιτετμημένο) μας χαμογελάει συνωμοτικά του στυλ «Είστε για ένα στα όρθια, ή τζάμπα σηκώθηκα;».

Τώρα γιατί μπήκε αυτή η γραβάτα στον λογαριασμό του κυρίου Καμμένου παραμένει ένα μυστήριο που μόνο ένα αστυνομικό δαιμόνιο επιπέδου Τόσκα (όχι του Πουτσίνι, της προστασίας του πολίτη) μπορεί να λύσει.

Πολλοί διατείνονται ότι είναι ένα δώρο στον κύριο Τσίπρα για το κλείσιμο της (α)συμφωνίας, επειδή δεν ξέρω αν θυμάστε ο κύριος Πρωθυπουργός σε μια έκρηξη ευθυμίας που καμιά φορά τον πιάνει, είχε δηλώσει «Θα πάει τόσο καλά το πράμα που μέχρι και γραβάτα θα βάλω». Ε και μια και πήγε τόσο καλά η υπόθεση και πήραμε ό,τι πήραμε, σου λέει κι ο Καμμένος «Αυτά πήραμε. Εδώ στα έχω στη γραβάτα. Πάρτηνε και βάλτηνε».

Εγώ αυτό δεν το πιστεύω. Δεν τον έχω για τέτοιον άνθρωπο τον υπουργό. Αυτά τα λένε διάφορα συστημικά καθάρματα. Αλλωστε βγήκε έπειτα από λίγο ο ίδιος και την κατέβασε λέγοντας «Πάλι χτύπημα απ’ το παιδί στο λογαριασμό μου το κατεβάζω».

Τώρα τι είδους χτύπημα είναι αυτό; Γιατί να τον χτυπάει το παιδί; Και τι παιδί είναι αυτό που διαθέτει τέτοιες γραβάτες δεν θέλω να καταλάβω.

Πάντως η γραβάτα βρισκόταν στο σπίτι, δεν την αγόρασε κάποιος και την έφερε να την ανεβάσει στο twitter για να χτυπήσει τον Αμύνης. Μάλλον θα υπήρχε στην γκαρνταρόμπα του. Μπορεί και σε κάποια στιγμή αρχαιοελληνικής έξαρσης, εκεί στις μεγάλες γιορτές στα Διονύσια στα Λήναια στα Θεσμοφόρια να έβγαινε στους δρόμους με τους φαλλούς στο στέρνο να πάλλονται στην όρχηση, γνήσιος απόγονος αρχαίων υμών προγόνων.

Κι όπως έλεγε και μια παλιά μου φίλη: «Την υγειά μας να ‘χουμε κορίτσια κι ένα βρακί στην τσάντα».