Στις 23 Φεβρουαρίου οι φίλοι του ποδοσφαίρου αντιλήφθηκαν πόσο σκληρό μπορεί να γίνει το λαοφιλέστερο άθλημα. Ηταν η ημέρα που απολύθηκε από τη Λέστερ ο Κλάουντιο Ρανιέρι, ο άνθρωπος που υπέγραψε τη μεγαλύτερη έκπληξη στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου.

Το πρώτο θύμα της εποχής του Τσάμπιονς Λιγκ και του χορού των εκατομμυρίων που στήνουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα, είναι το συναίσθημα. Ενα ψυχρό SMS όπως αυτό που πήρε ο Ντιέγκο Κόστα από τον προπονητή του, με το οποίο του κοινοποίησε ουσιαστικά την απόλυσή του από την Τσέλσι, θεωρείται ένδειξη επαγγελματισμού. Ο Κόντε δεν μπήκε στον κόπο να ευχαριστήσει τον Βραζιλιάνο με το ισπανικό διαβατήριο για τα 20 γκολ και τους 15 βαθμούς που προσέφερε στην Τσέλσι και αποδείχτηκαν καθοριστικά στην πορεία για την κατάκτηση του τίτλου.

Στο άθλημα των μαζών που ενώνει πλούσιους και φτωχούς κάτω από την ίδια στέγη, κυριαρχεί πλέον ο νόμος της ζούγκλας. Αυτός που είναι ο πιο ισχυρός, αυτός επιβιώνει.

Σήμερα έφαγε ο Κόντε τον Κόστα, αύριο θα φάει ο Αμπραμόβιτς τον Ιταλό. Και τον ρώσο μεγιστάνα θα τον φάει ο ανταγωνιστής του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή στην Αρσεναλ. Ενα παιχνίδι δύναμης και εξουσίας στο οποίο οι ποδοσφαιριστές έχουν τον ρόλο των βατράχων. Πλην δύο, του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Λιονέλ Μέσι. Μέχρι να τους λυγίσει κι αυτούς ο χρόνος.