Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το εφεύρεις. Εως ότου όμως συμβεί αυτό, ο κόσμος πορεύεται με τα ευχολόγια και την ελπίδα. Oπως και οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι στις συμφωνίες τους με τους προπονητές.

Ο Ολυμπιακός δεν αποτελεί εξαίρεση. Η πρόσληψη του Κοσοβάρου Μπεσνίκ Χάσι είναι ένα στοίχημα, όπως ήταν επίσης όλες οι προηγούμενες προσλήψεις προπονητών. Oπως θα είναι και οι επόμενες.

Κανείς δεν αμφιβάλλει πως η επιλογή του Χάσι από τους Ερυθρολεύκους ενέχει υψηλό ρίσκο. Oχι τόσο για τις ικανότητές του –αυτό είναι κάτι που θα αποδειχτεί στην πράξη –όσο από την κακοπροαίρετη διάθεση με την οποία τον υποδέχτηκαν πολλοί φίλοι της ομάδας.

Ο βαθμός ανεκτικότητας που θα επιδείξουν οι οπαδοί απέναντί του ύστερα από αγωνιστικές αστοχίες, ακόμα και σε φιλικά προετοιμασίας, θα καθορίσει το σημείο βρασμού του πειραϊκού συλλόγου.

Καμία ομάδα, όσο μεγάλη κι αν είναι, δεν μπορεί να ανακόψει το κύμα δυσαρέσκειας των φίλων της αν τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά. Ακόμη και η Αρσεναλ, που αποτολμά ένα τέτοιο εγχείρημα με την ανανέωση του συμβολαίου του Βενγκέρ, θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να πει thanks for the memories στον Αλσατό αν το κύμα μετατραπεί σε τσουνάμι.

Αλλά ας μη βιαζόμαστε. Αλλωστε ο Χάσι θα κριθεί από τη σοδειά που θα θερίσει.