Ερώτηση βάσεως. Αφού φτιάχτηκε το ΕΣΡ κι αφού συμφωνήσαμε ότι τα κανάλια είναι δουλειά του ΕΣΡ, τι ζόρι τραβάει η κυβέρνηση με μια δουλειά που δεν είναι δική της;

Δεν είναι πιο λογικό να ασχοληθεί με την ελάφρυνση του χρέους όπου, ως γνωστόν, διαπρέπει και να αφήσει το ΕΣΡ να κάνει τη δουλειά του να τελειώνουμε;

Αμ δε! Πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι του.

Τη μια μέρα, ο υπουργός στέλνει φιρμάνια να γίνει ο διαγωνισμός γρήγορα και όπως θέλει αυτός. Λογικό. Σου λέει «πόσο θα είμαστε ακόμη στην κυβέρνηση;».

Και δεν το κάνει για να μείνουν στην κυβέρνηση, ούτε αυτός το πιστεύει πια. Το κάνει μήπως κρατήσουν καμία άκρη όταν βρεθούν στην αντιπολίτευση.

Να του πω το μυστικό; Αδικα σκοτίζεται. Οποιος χάνει, πάνε και οι άκρες.

Υστερα άκουσα την ΕΡΤ να αποφαίνεται επί του αριθμού των αδειών. Ωραία ιδέα! Ο ανταγωνιστής καλείται να ορίσει πόσους ανταγωνιστές θέλει να έχει.

Εγώ θα συνιστούσα να ζητήσουν τους λιγότερους. Μπας κι ανέβουν λίγο τα έρημα τα νουμεράκια που ψύχονται γύρω στο μηδέν.

Το αφτί του ΕΣΡ δεν φαίνεται να ιδρώνει. Καταλαβαίνω ότι προσπαθεί να διασφαλίσει μια αδιαμφισβήτητη διαδικασία, κάτι που κανονικά θα έπρεπε να θέλουμε όλοι.

Κι αδιαμφισβήτητη σημαίνει σύννομη. Διότι μόνο ο Παππάς έχει καταλάβει ότι ο νόμος του κρίθηκε συνταγματικός και μπορεί να εφαρμοστεί μαρς.

Το ΣτΕ δεν αποφάνθηκε επί της συνταγματικότητας όλων των διατάξεων, παρά μόνο για την ευθύνη του διαγωνισμού.

Τα υπόλοιπα θα τα εξετάσει, αν κι όταν ο διαγωνισμός πραγματοποιηθεί καταρχήν σύννομα.

Αλλά αν γίνει καμία στραβή κι η αδειοδότηση ακυρωθεί ξανά για χ ή ψ λόγους, δεν θα ξεφτιλιστούν οι καναλάρχες. Η πολιτεία θα ξεφτιλιστεί που δεν μπορεί να οργανώσει μια διαδικασία της προκοπής.

Από την άλλη, καταλαβαίνω τον Παππά που αγωνίζεται υπέρ της συνταγματικής τάξης στην τηλεόραση. Ο άνθρωπος είναι, ως γνωστόν, «η κάθε λέξη του Συντάγματος».

Παρόλο που, αν δεν απατώμαι, είναι ο ίδιος άνθρωπος του οποίου ο νόμος για το ίδιο θέμα κρίθηκε αντισυνταγματικός με τη βούλα ανώτατου δικαστηρίου.

Με άλλα λόγια, εκείνος που τον έχουν πιάσει με τη γίδα στον ώμο, τώρα βουρκώνει για το Σύνταγμα!

Ευτυχώς, όταν προσθέτει ότι «εμείς κάνουμε προσπάθειες να ανοίξει η αγορά», το δάκρυ εξελίσσεται σε γέλιο.

Διότι, αν δεν απατώμαι, είναι η πρώτη αγορά παγκοσμίως που θα άνοιγε κλείνοντας τα μισά κανάλια που αποτελούν την αγορά!

Γεια σου υπουργέ μου χιουμορίστα. Φιλιά στη Φλωρεντία.