Σύμφωνα με τον μύθο, ο Χεζαρφέν Αχμέτ Τσελεμπή κατάφερε να πετάξει από τον πύργο του Γαλατά με αυτοσχέδιο μηχανισμό φτερών κατορθώνοντας να διασχίσει τον Βόσπορο.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να μιμηθεί τον Τσελεμπή, έμεινε κλειδωμένος στον επιβλητικό πύργο και το μόνο παρήγορο γι’ αυτόν ήταν η εντυπωσιακή θέα προς το Τοπ Καπί. Τη νέα κατοικία του σουλτάνου του μπάσκετ, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Εννέα Ευρωλίγκες με πέντε διαφορετικές ομάδες. Ο Μέγας Ζοτς, ο αλχημιστής του μπάσκετ, ο κορυφαίος όλων των εποχών, απέδειξε για πολλοστή φορά πως γνωρίζει τη συνταγή του μυστικού φίλτρου. Ο Πανοραμίξ με την πορτοκαλί μπάλα που καταφέρνει να μετατρέπει μετριότητες σε γίγαντες, απλούς στρατιώτες σε στρατηγούς, δειλούς σε εκτελεστές. Να παγώνει με ένα βλέμμα του το αίμα των παικτών του όταν αυτό κοχλάζει.

Να τους ξυπνά με τις αγριοφωνάρες του και να ανεβάζει 20 πίεση, όταν νιώθει πως πέφτουν σε λήθαργο.

Να κουνά τα χέρια του ως άλλος Δημήτρης Μητρόπουλος όταν διηύθυνε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης.

Είναι ταυτόχρονα Μουρίνιο, Γκουαρντιόλα και Κόντε. Η ήττα στον τελικό είναι πάντα πικρή. Οταν έχεις αντίπαλο τον Μέγα Ζοτς, τουλάχιστον λες πως έχασες από τον κορυφαίο προπονητή μπάσκετ που ανέδειξε η Γηραιά Ηπειρος.

Ο Ολυμπιακός αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον θαυμασμό!