Χωρίς να θέλει να θίξει τους μπακάληδες, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης ξεκαθάρισε ότι οι οικονομικές του γνώσεις είναι ανύπαρκτες και ότι όσα οικονομικά γνωρίζει είναι τα «μπακαλίστικα».

Οχι ότι είναι απλό να κάνεις καλό και νοικοκυρεμένο κουμάντο σε ένα μπακάλικο. Απαιτεί δουλειά, επίβλεψη, να τρέχεις από το χάραμα στην αγορά, να διαλέγεις το καλύτερο, να είσαι ανταγωνιστικός, να γνωρίζεις τα γούστα του πελάτη, να τον περιποιείσαι και να επιμελείσαι των τιμών –ώστε και ο πελάτης να είναι ευχαριστημένος κι εσύ να έχεις το κέρδος σου.

Είναι απορίας άξιο γιατί η κυβέρνηση επέλεξε ως εισηγητή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου κάποιον που δεν ξέρει οικονομικά. Εκτός κι αν δυσκολεύθηκε να βρει κάποιον ειδικότερο. Το γεγονός ότι ο εν λόγω βουλευτής το παραδέχθηκε, αλλά αποδέχθηκε τον ρόλο του εισηγητή, δεν τον κάνει λιγότερο ανεύθυνο.

Αλήθεια, θα ήθελε κανείς να εξεταστεί από έναν γιατρό που να μην ξέρει ιατρική ή, πιο απλά, να φάει από έναν μάγειρα που δεν θα ήξερε να μαγειρεύει; Σκεφτείτε, μέρες μαθητικών εξετάσεων που είναι, να σου ζητήσει το παιδί σου έναν καθηγητή μαθηματικών για να το βοηθήσει με τα διαβάσματά του κι εσύ να του φέρεις έναν που δεν ξέρει μαθηματικά, το παραδέχεται, αλλά επειδή έχει μάθει απέξω το συγκεκριμένο μάθημα, δεν έχει καμιά αντίρρηση να διδάξει το παιδί σου. Τζάμπα το ιδιαίτερο.

Ο κύριος Καραγιαννίδης προφανώς θεώρησε ότι, λέγοντας εγκαίρως την αλήθεια περί της άγνοιάς του, θα γινόταν με μεγαλύτερη κατανόηση αποδεκτός από τους συναδέλφους του στη Βουλή. Αφού δεν ξέρει ο άνθρωπος, το ‘πε…

Απτόητος, όμως, μίλησε για «μέτρα και αντίμετρα», για «ευρωδρόμο και μονόδρομο», για πλεόνασμα και τα συναφή και τελικά προτίμησε να τα βάλει με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που όλα τα διαστρεβλώνουν, μια και στο συγκεκριμένο «μάθημα» διαθέτει τις απαιτούμενες γνώσεις.

Βουλευτής Δράμας, είπατε, ή δράμα σκέτο;