Aπό την αυταπάτη στον ρεαλισμό, μια συνέντευξη δρόμος. Ετσι θα μπορούσε να περιγραφεί η χθεσινή τηλεοπτική παρουσία του Πρωθυπουργού στο δελτίο του Αntenna. Για παράδειγμα ήταν πολύ χαρακτηριστικός ο τρόπος που απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας για τις ιδιωτικοποιήσεις. Από τότε που με δεκάρικους τις κατήγγελλε, μέχρι χθες που εμφανίστηκε ως ο ικανότερος εκφραστής τους. «Εμείς δεν πουλάμε, μοσχοπουλάμε», θα μπορούσε να συνοψιστεί η σημερινή του στάση.

«Η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια. Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της και βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων στην Ευρώπη», είπε επίσης. Θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο και αυτό αλλά όχι στο φόντο μιας ημιτελούς συμφωνίας που επιδεινώνει την οικονομική πραγματικότητα. Ψηφίζουμε τα μέτρα και βλέπουμε για το χρέος, είπε επίσης για πρώτη φορά.

Ενα νέο αφήγημα που θα έχει ενδιαφέρον πώς θα το σερβίρει στην κοινοβουλευτική του πλειοψηφία. Και βέβαια ο Τσίπρας τού «Go back κυρία Μέρκελ» επιχείρησε χθες να φανεί ως ο καλύτερος συνομιλητής των δανειστών και μάλιστα με επιπλέον επιχείρημα την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος (που επίσης για χρόνια αποδομούσε ως αποτέλεσμα λιτότητας και αφαίμαξης).

Γενικώς, ο χθεσινός Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τη μετέωρη στάση του σε μια σειρά δομικών ζητημάτων για τη χώρα, χωρίς να απαντάει με πειστικότητα για το μέχρι σήμερα κράμα της πολιτικής του. Τα επιτακτικά ζητήματα ανάταξης, μεταρρυθμίσεων και δοσολογίας κοινωνικής πολιτικής και ανάπτυξης που επείγουν για τη χώρα, για ακόμη μία φορά μοιάζουν άγνωστα για τον οδικό χάρτη του Πρωθυπουργού.