Ο μικρός δρόμος, στρίβοντας δεξιά τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας ακριβώς μετά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που οδηγεί στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στο γνωστό Πάρκο Ελευθερίας, είναι ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ. Ναι, αυτή η ανηφορίτσα, με τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στις σχεδόν διαμορφωμένες θέσεις πάρκινγκ, όπου το βράδυ υπάρχει ενίοτε και παρκαδόρος, είναι ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ….

Τι πεζόδρομος; Oχι κανονικός. Χωρίς πεζοδρόμιο. Αλλά; Αλλά, με ΦΕΚ. Γι’ αυτό και το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι η Δημοτική Αστυνομία αποφάσισε να βάλει κλήσεις σε όλα τα αυτοκίνητα που είχαν σταθμεύσει εκεί, όπως κάνουν σε καθημερινή βάση όλες τις μέρες του χρόνου, επικαλούμενη τον «πεζόδρομο με ΦΕΚ». Πράγματι, η σχετική πινακίδα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με τους δύο πεζούς (λευκές φιγούρες στο μπλε φόντο) βρίσκεται στην αρχή του δρόμου.

Αλλωστε, αυτήν την πινακίδα επικαλέστηκαν και οι δύο εκπρόσωποι της Δημοτικής Αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν τα εύλογα παράπονα των Αθηναίων για τις κλήσεις: Την πινακίδα και το γεγονός ότι έχει θεσμοθετηθεί ως πεζόδρομος με ΦΕΚ –«τηλεφωνήσαμε στην υπηρεσία και μας το επιβεβαίωσε. Εχει ψηφιστεί και δημοσιευτεί η απόφαση», έλεγαν και ξανάλεγαν. Τι άλλο να κάνουν; Τη δουλειά τους έκαναν οι άνθρωποι. Υπάλληλοι είναι, εντολές έλαβαν και έπρεπε να βαφτίσουν τον δρόμο πεζόδρομο και να πείσουν και τους πολίτες για του λόγου τους το αληθές…

Φαίνεται πως, εν αντιθέσει με την παροιμία, ο δήμαρχος Αθηναίων πιστεύει πως τα ράσα κάνουν τον παπά. Αλλιώς δεν εξηγείται η εντολή «βάλτε κλήσεις στον πεζόδρομο» –που δεν είναι πεζόδρομος, βασίζεται αποκλειστικά και μόνον στη μία πινακίδα που υποστηρίζεται από ένα ΦΕΚ. Ο παραλογισμός είναι, προφανώς, μια τακτική του δήμου όταν αδειάσουν τα ταμεία του. Αντί να φτιάξει τον πεζόδρομο, οπότε να μπορεί όχι μόνον να βάλει κλήσεις αλλά να σηκώσει ακόμα και με γερανό τα αυτοκίνητα, προτιμά να κόβει κλήσεις σε έναν πεζόδρομο που δεν υπάρχει. Ακόμα να ξεπεραστούν οι παλιές τακτικές.

Λόγω ΦΕΚ, αλλά κυρίως λόγω FAKE…