Η κλήση του Ολυμπιακού σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τα όσα συνέβησαν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ συνέπεσε με την ανακοίνωση μιας ιστορικής απόφασης στη Βραζιλία.

Υστερα από τριάντα χρόνια δικαστικών αγώνων, η Σπορτ Ρεσίφε αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στη χώρα του καφέ. Τα μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου αποφάσισαν πως η Ρεσίφε νίκησε 3-1 τη Φλαμένγκο και κατέκτησε τον τίτλο του 1987.

Στην πραγματικότητα δεν έγινε ποτέ ο αγώνας, ωστόσο οι δικαστές συμφώνησαν στο σκορ! Η υπόθεση είναι απλή. Το 1987 μαζεύτηκαν κάποιες ομάδες μαζί και η Φλαμένγκο και συμμετείχαν σε ένα πρωτάθλημα που δεν είχε καμία νομιμοποίηση. Η Ρεσίφε έπαιξε το ίδιο διάστημα στο νόμιμο πρωτάθλημα που διοργάνωσε η ομοσπονδία.

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου η τελευταία πρότεινε να παίξουν οι νικήτριες των δύο«πρωταθλημάτων», Ρεσίφε και Φλαμένγκο, για να αναδειχτεί η πρωταθλήτρια. Η τελευταία όμως δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση, υποστηρίζοντας πως αυτή είναι η νόμιμη κάτοχος του τίτλου. Ο αγώνας παίχτηκε τελικά στις δικαστικές αίθουσες με τη Φλα να χάνει με διαφορά δύο τερμάτων. Ο ένας εκ των δικαστών, ο Λουίς Ρομπέρτο Μπαρόζο, γνωστός οπαδός της Φλαμένγκο, πρότεινε να μοιραστεί ο τίτλος στις δύο ομάδες.

Πολύ φοβούμαι πως κάποιοι εν Ελλάδι προσωποληπτούντες θα ήθελαν πολύ να δουν το ίδιο έργο να ανεβαίνει και στα δικά μας δικαστήρια.