Το Σύμπαν τελικά δεν έχει χιούμορ. Γιατί αν διέθετε έστω και ψήγμα αλέγκρας διάθεσης θα τοποθετούσε τον Αϊνστάιν πρόεδρο της ΕΠΟ. Γιατί; Μα θα έδινε τροφή σε έναν από τους κορυφαίους διανοητές του προηγούμενου αιώνα για μεγάλες ατάκες. Αυτή για το Σύμπαν και την ανθρώπινη βλακεία δεν θα έπιανε μία μπροστά στις εμπνεύσεις που θα του προκαλούσαν τα τεκταινόμενα στην ελληνική ομοσπονδία και γενικότερα στο ποδόσφαιρό μας.

Σε μία από τις πολλές πνευματικές του διεγέρσεις ο Αϊνστάιν είχε πει πως οι ευφυείς άνθρωποι λύνουν τα προβλήματα. Οι μεγαλοφυείς τα προβλέπουν. Ξανά κρίμα για τον μεγάλο επιστήμονα να μη ζει στις μέρες μας και να βλέπει τους Ροζ Πάνθηρες του ποδοσφαίρου μας.

Τα λάθη των βοηθών διαιτητών που πολλές φορές αποδεικνύονται καθοριστικά για την έκβαση των αγώνων και εμπνέουν τους Κλουζό της δημοσιογραφίας για να γράψουν ευφάνταστες ιστορίες που συγκρίνονται μόνο με αυτές του Ρέιμοντ Τσάντλερ.

Η πραγματικότητα είναι ωστόσο τόσο απλή που προκαλεί γέλιο. Στα τελευταία αγωνιστικά τεστ που υποβλήθηκαν οι βοηθοί διαιτητές δεν κατάφεραν να περάσουν οκτώ. Στα πιο πρόσφατα που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, από τους τέσσερις που υποβλήθηκαν σε αυτά, μόνο ένας κατάφερε να τα περάσει, ενώ δύο είχαν πρόβλημα φυσικής κατάστασης.

Ο οίκτος είναι το μοναδικό συναίσθημα που πρέπει να νιώθουμε για τους υπηρέτες του ποδοσφαίρου μας, είτε βρίσκονται στα γήπεδα είτε σε γραφεία.