Πες μου τι δήλωσες, να σου πω ποιος είσαι. Εχουμε και λέμε. Ο αποτυχών στις εκλογές και ευρισκόμενος προς την έξοδο της προεδρίας του Eurogroup κ. Ντεϊσελμπλούμ κατηγόρησε τον ευρωπαϊκό Νότο ότι έφαγε τα ευρωπαϊκά χρήματα «σε ποτά και γυναίκες»! Πέραν της χυδαιότητας, oι ολλανδοί πολίτες κάτι ήξεραν παραπάνω για να μαυρίσουν έναν τόσο προβεβλημένο ευρωπαίο πολιτικό!

Αλλη δήλωση ήταν εκείνη του μέχρι σήμερα σιωπηρού κ. Καραμανλή (για το οικονομικό βάραθρο της θητείας του πότε θα μιλήσει;). Αφού τότε ανέλαβε την πολιτική ευθύνη του βατοπεδινού σκανδάλου, σήμερα πανηγύρισε την αθωωτική απόφαση. Η ανταλλαγή του νερού της λίμνης με περιουσία του Δημοσίου έγινε χωρίς δόλο (για τη σωτηρία της ψυχής, μήπως;). Επί δέκα χρόνια δεν μπόρεσε να υπολογιστεί η ζημιά του Δημοσίου, αφού καμιά εταιρεία δεν δέχτηκε να τη μετρήσει! (Ωραίο;) Κανείς υπουργός δεν παρεπέμφθη, γιατί ο κ. Καραμανλής έκλεισε επί τούτου τη Βουλή (Μάιος 2007)! (Είδες η ΔΕΗ;). Επιπλέον, για την υπόθεση –άλλο και τούτο (!) –υπήρξε θερμό και συνεχές ενδιαφέρον του κ. Πούτιν!

Ακάλεστος βγήκε μπροστά και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος εξεπλάγη ευχάριστα από την απόφαση (!), τόσο που δεν κρατήθηκε και εξέδωσε ανακοίνωση όπου εξυμνεί τους κ.κ. Καραμανλή και Τσίπρα ομού, μαζί και τους δύο, για το ηθικό ανάστημά τους, έναντι όλων των άλλων αισχρώς διαπλεκομένων! Οι συνεργασίες προφανώς αποδίδουν!

Μέσα σ’ όλα, να σου και διάγγελμα Σώρρα, που καλεί τους οπαδούς του σε επαγρύπνηση για να απολαύσουν τα 600 δισ. που τους ανήκουν! (Εκεί να δεις γλέντια, κύριε Ντεϊσελμπλούμ!)

Συνειρμικά θυμηθήκαμε μια άλλη δήλωση για την ανάπτυξη, η οποία έρχεται ολοταχώς και είναι τόσο μεγάλη, που θα «τρίβουμε τα μάτια μας»!

Ο αριστερός ευρωβουλευτής κ. Κούλογλου δήλωσε ότι έπρεπε οι Ολλανδοί να ψηφίσουν τον Ακροδεξιό κ. Βίλντερς γιατί αυτό συνέφερε τον ΣΥΡΙΖΑ! «Γαία πυρί μειχθήτω», αν αυτό συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ!

Κατά τα λοιπά, «Τι ‘χες Γιάννη; Τι ‘χα πάντα». Πέρα από τον ενθουσιασμό που προκαλούν οι δημοσκοπήσεις στη ΝΔ, υπάρχει και ζόρι καθότι το «φύγε εσύ, έλα εσύ» συμπεριλαμβάνει συναποδοχή ενός εμπλουτισμένου με νέα μέτρα Μνημονίου! Τόσες ανούσιες δηλώσεις, υποσχέσεις και λεκτικές ντρίμπλες πάνε χαμένες! Οι κυβερνήσεις κάνουν τον τροχονόμο (του Μνημονίου) και τα θύματα (οι πολίτες) των μετωπικών πληθαίνουν!

Τέλος, η Διακήρυξη για τα 60χρονα της ΕΕ περιέχει πολλαπλές ταχύτητες (άρα μη Ενωση!) και πολλαπλές ευχές, μέχρι και του Πάπα! Λέτε να πιάσουν; Amen!

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης είναι πρώην υπουργός