Είμαστε ευτυχείς που ξαναγυρίσαμε στα ίδια! Μιλάμε για το Χίλτον, που θα μείνει στην Ιστορία ως μνημείο Μνημονίου επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ξανάρθε, λοιπόν, η τρόικα εν πλήρει συνθέσει και με όλα τα συμπαρομαρτούντα. Κλείνει η αξιολόγηση; Οχι, απλώς παρατείνεται η διαπραγμάτευση. Οταν με το καλό κλείσει, θα συμπεριλαμβάνει καινούργια μέτρα, τα οποία, αφού προψηφιστούν στη Βουλή, θα εφαρμοστούν τώρα και αργότερα! Μείωση αφορολογήτου (αισθητή) και νέο κόψιμο συντάξεων (αισθητό). Ε, δεν το λες αυτό και τέλος της λιτότητας (!) και ασφαλώς όχι «ούτε ένα ευρώ μέτρα»! Κατά τα άλλα, Τσι. και Τσα. συναγωνίζονται ποιος κρατάει καλύτερα δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, ενώ ο ασυμμάζευτος κ. Καμμένος ρίχνει μπαλοθιές πάνω στα ευαίσθητα εθνικά μας θέματα! Οσο για τα αντίμετρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ισοφαρίζουν τη χασούρα στην τσέπη των ελλήνων πολιτών. Το καλό για την κυβέρνηση και τους δανειστές είναι ότι το ’19 θα βρει λιγότερους παλιούς συνταξιούχους επιζώντες κι έτσι θα υπάρξει οικονομία κλίμακος!

Διαφεύγουν σε όλους δύο κατηγορίες πολιτών (ας τους ονομάσουμε έτσι παρ’ όλο που στην πραγματικότητα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις), εννοούμε τους νέους και τους ανέργους. Αυτοί δεν υπολογίζονται από κανέναν! Ουδείς τους εκπροσωπεί, μήτε κι αυτά τα κοινωνικώς ευαίσθητα συνδικάτα.

Αυτές τις μέρες γίνονται και κομματικά σούσουρα. Είναι μόνο η αρχή! Ξαφνικά κάποιοι αγάπησαν τη Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Αφού επί χρόνια καθυβρίζουν το ΠΑΣΟΚ ότι κατέστρεψε τη χώρα, χωρίς να τολμούν βέβαια να κάνουν συγκρίσεις ή να αναφερθούν στα επιτεύγματα της Μεταπολίτευσης –μοναδικής όασης στην Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας –ζητούν αμέτι μουχαμέτι να πάρει θέση. Με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ; Ελπίζω να μείνουν με τον καημό τους. Πόσα ράμματα έχει η γούνα του καθενός για τη μικροκομματική αντιμετώπιση της κρίσης είναι γνωστόν!

Η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ, πέρα από την τρέχουσα περιδίνηση του χώρου, έχουν παρακαταθήκη ένα ουσιαστικό πατριωτικό, κοινωνικό, θεσμικό έργο με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Εκτοτε όλοι παλεύουν να γίνουν το κακέκτυπό τους και τα καταφέρνουν!

«Τίνος είναι ρε γυναίκα το παιδί;». Σε αυτό το υπαρξιακό ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι νεοδημοκράτες όσον αφορά την ιδιοκτησία της ΝΔ!

Επανερχόμενοι στην αξιολόγηση, οι προϋποθέσεις της οδηγούν στην προέκταση του Μνημονίου πέραν του ’18. Οσοι δεν το κατάλαβαν θα το καταλάβουν πληρώνοντας!

Η οικονομική συρρίκνωση της χώρας (επομένως και των πολιτών) απλώνεται σαν τραχανάς, μπαγιάτικος. Μετά τόσα χρόνια δεν τρώγεται, με τίποτα!

Ο Τηλέμαχος Χυτηρης είναι πρώην υπουργός