Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπήρξε μοιραίο πρόσωπο για τη ΝΔ. Εδωσε στον Αλέξη Τσίπρα τη δυνατότητα να ανασυνταχθεί μετά την καταστροφική πρώτη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το τρίτο και αχρείαστο έως τότε Μνημόνιο –το οποίο, μάλιστα, και το κόμμα του ψήφισε. Υπήρξε αφελής όταν πίστεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ωρίμαζε; Διαψεύστηκε. Κι όταν την έχεις πατήσει τόσο χοντρά, κρείττον σιγάν.

Από διάψευση σε διάψευση, η ΝΔ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη πήγε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 χωρίς να έχει καταλάβει τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, την εμμονή στην αντιμνημονιακή ταυτότητα. Ετσι, ενώ εκείνος προσπαθούσε να πείσει τους πολίτες ότι το Μνημόνιο ήταν εθνική υπόθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας να εμφανίζεται ως το ανατρεπτικό νέο, ξαναζέσταινε τα συνθήματα περί γερμανοτσολιάδων και τίναξε την μπάνκα στον αέρα.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέλαβε κατόπιν εορτής, μετά την ήττα δηλαδή, τις ευθύνες του, και ορθώς αποχώρησε. Επέστρεψε χθες, με μια κριτική (την οποία επιβραβεύει ο Πάνος Καμμένος!) στον Κυριάκο Μητσοτάκη (τον Κούλη, όπως τον αποκαλούν υποτιμητικά τα φερέφωνα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), διότι επιμένει να ζητάει εκλογές και να δηλώνει ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τα μέτρα.

Ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει οπαδός της εθνικής συνεννόησης. Μπράβο του, αλλά έχει καταλάβει με ποιους και πότε ζητάει συνεννόηση; Με την κυβέρνηση που κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, που μας έχει φλομώσει στα ψέματα, που διέλυσε την επιχειρηματικότητα, που έχει βυθίσει την κοινωνία στη φτώχεια και στην απόγνωση, που έχει διαλύσει την παιδεία και την υγεία, που επιδιώκει τον έλεγχο του Τύπου, που έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε κομματικό παραμάγαζο, που αδιαφορεί για τις συμμορίες οι οποίες λυμαίνονται το κέντρο των πόλεων, που παίζει τις κουμπάρες με τις υποχρεώσεις της χώρας τις οποίες η ίδια υπογράφει, τι είδους εθνική συνεννόηση μπορείς να πετύχεις;

Ακόμα και τα πρόβατα αντιδρούν όταν καταλαβαίνουν ότι τα πάνε σε σφαγή. Ο κ. Μεϊμαράκης τι έχει πάθει και ζητάει το κόμμα του να βάλει το κεφάλι πάνω στον πάγκο του χασάπη;