Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου, φέρεται να είπε ο Ροναλντίνιο στους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα, όταν σε έφοδό τους στη βίλα του, στο παραθαλάσσιο μέτωπο της Βαρκελώνης, τον έπιασαν στα πράσα να γλεντοκοπάει.

Ο μύθος λέει πως ο Ροναλντίνιο έμενε κοντά στη θάλασσα για να μην ακούγεται η δυνατή μουσική από τα πάρτι του, που διαρκούσαν μέχρι το ξημέρωμα.

Ο Βραζιλιάνος ήξερε τόση μπάλα όση ξέρουν ο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο μαζί. Είχε όμως ένα ελάττωμα: του άρεσαν τα πάρτι, το αλκοόλ και οι γυναίκες. Πριν τους αγώνες της Μπαρτσελόνα επιδιδόταν σε σεξουαλικούς μαραθώνιους γιατί πήγαινε στο γήπεδο πιο χαρούμενος.

Τα πάθη του δεν τον εμπόδισαν να γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών και να κατακτήσει μία θέση στην καρδιά των οπαδών των Μπλαουγκράνα. Επιπτώσεις ωστόσο υπήρξαν: η καριέρα του πήρε την κατιούσα πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι ήταν βιολογικά προγραμματισμένο.

Από χθες βρίσκεται στην Αθήνα το νέο απόκτημα της ΑΕΚ Σέρχιο Αραούχο. Με τις αποσκευές του μετέφερε και τη φήμη πως έχει αδυναμία στο αλκοόλ.

Είναι ένα ζήτημα που για κάποιες ομάδες αποτελεί ταμπού. Η ΑΕΚ τόλμησε. Ισως γιατί στην περίπτωσή της ισχύει το ανάγκα και θεοί πείθονται. Η προκατάληψη στην κριτική εις βάρος του παίκτη είναι δεδομένη. Γιατί απλά δεν είναι Ροναλντίνιο.