Δωρεάν μαθήματα ανοητολογίας από τους πιστούς του ποδοσφαίρου παραδίδονται, ευκαιρίας δοθείσης, στις εξέδρες των ελληνικών γηπέδων.

Συνθήματα σε πανό ικανά να οιστρηλατήσουν το ακροατήριο και να δημιουργήσουν μία θολή εικόνα της πραγματικότητας που μπορεί να οδηγήσει σε βάραθρο.

Ο στόχος ήταν και πάλι ο Δημήτρης Μελισσανίδης. «Μόνο με τα λόγια δεν γίνεσαι Απάτσι. Χωρίς λεφτά και σχέδιο, ομάδα ό,τι κάτσει». Κατ’ αρχάς πρέπει να αναγνωρίσουμε πως τα μέλη της Ορίτζιναλ βάζουν γκολ στις ρίμες. Επίσης, πρέπει να παραδεχθούμε πως η επίθεση στον οικονομικό ηγέτη της ΑΕΚ είναι πλαγιομετωπική πασπαλισμένη με ολίγον χιούμορ. Ισως γιατί τα πιο σοβαρά πράγματα λέγονται με αστείο τρόπο.

Οι φίλοι της ΑΕΚ όπως και κάθε ομάδας έχουν απαιτήσεις. Και πολύ σωστά. Οταν όμως αυτές υπερβαίνουν τις δυνατότητες του συνόλου, τίθεται σε κίνδυνο η ηρεμία του αλάστορος που μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει τον όλεθρο.

Δεν είναι μακριά η προ-Μελισσανίδη εποχή, όταν η ΑΕΚ, αν και Δικέφαλη στην καρδιά, ήταν ακέφαλη στη διοίκηση. Οταν οι παίκτες τσοντάριζαν από δέκα ευρώ για να τα δώσουν σ’ αυτόν που θα του έπεφτε το φλουρί της βασιλόπιτας.

Η σημερινή ΑΕΚ μπορεί να μη διεκδικεί τίτλο, έχει όμως έναν καπετάνιο στο τιμόνι της, που είναι πιο σημαντικό. Ας το θυμούνται αυτό οι ποιητές της εξέδρας.