Τι να μας λένε τώρα κάτι μειράκια της πολιτικής τύπου Τζανακόπουλου ή Σκουρλέτη, ότι τάχα μου ανθίστανται στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και δήθεν είναι έτοιμοι να τους τρίψουν στη μούρη ένα περήφανο Οχι. Ο τεράστιος Αλέξης «ήμουν κάποτε το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ» Μητρόπουλος, που έχει φάει την πολιτική με το κουτάλι της σούπας κι έχει την πρόνοια να μιλάει όταν πρέπει, τους τελείωσε με χθεσινή του ανακοίνωση ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ (τα κεφαλαία απαραίτητα, ολόκληρος πρόεδρος είναι!) της ΕΝΥΠΕΚΚ, ήτοι της Ενωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους.

Παρακάμπτω τον πειρασμό να ασχοληθώ αν αυτή η ΕΝΥΠΕΚΚ θα μετουσιωθεί σε κόμμα, και στοχοπροσηλώνομαι σε αυτή καθ’ εαυτήν την αποκάλυψη του προέδρου Αλέξη (Μητρόπουλου, παιδιά, Μητρόπουλου, μην μπερδεύεστε) ότι στις 16 Ιουλίου 2015 στη σελίδα 743 της συμφωνίας για το 3ο και φαρμακερό Μνημόνιο το οποίο υπέγραψε περήφανα η κυβέρνηση του προέδρου Αλέξη (του Τσίπρα, παιδιά, του Τσίπρα), αναφέρεται επί λέξει το ακόλουθο:

«Ενα μέλος της Ευρωζώνης, το οποίο αιτείται οικονομική βοήθεια από τον Ε.Μ.Σ. αναμένεται να υποβάλει, όποτε είναι δυνατόν, ένα ανάλογο αίτημα στο Δ.Ν.Τ. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να συμφωνηθεί ένα νέο πρόγραμμα. Κατά συνέπεια η Ελλάδα θα ζητήσει τη συνέχιση της υποστήριξης του Δ.Ν.Τ. (υποστήριξη και χρηματοδότηση) από τον Μάρτιο του 2016

Βάσει αυτής της δέσμευσης, ο υπουργός με τα trendy κασκόλ που έχουν «ξεματιάσει» Δύση και Ανατολή, Τσακαλώτος, απέστειλε, λέει ο πρόεδρος Αλέξης (άντε πάλι, ο Μητρόπουλος εννοούμε τώρα), μια εβδομάδα μετά, στις 24 Ιουλίου 2015, επιστολή στην Κριστίν Λαγκάρντ, στην οποία παρακαλεί για τη συμμετοχή του ΔουΝουΤού στο πρόγραμμα και της υπόσχεται ότι αν αποχωρήσει για κάποιο λόγο το ΔουΝουΤού, θα πάμε σε νέο Μνημόνιο. Ο,τι δηλαδή δηλώνει και ο Σόιμπλε –επισημαίνει ευθαρσώς ο πρόεδρος Αλέξης (Μητρόπουλος).

Αλλά επειδή αυτή η κυβέρνηση δεν έχει «ίσιο παΐδι», που λέει και ο φίλος μου ο Δημητράκης, επιχειρεί να πείσει τον κόσμο ότι ο δόκτωρ Σόιμπλε είναι τάχα μου ο ακραίος που μας μισεί και θέλει σώνει και καλά να μας φορέσει 4ο Μνημόνιο. Ενώ τα έχουν υπογράψει όλα. Και τις χαρτοπετσέτες!..

Περίεργες σιωπές

Μπα, μπα, τι βλέπω, άρχισαν τα κολλητιλίκια στον ΣΥΡΙΖΑ; Οργανώνονται ως φαίνεται οι σύντροφοι για τις ζοφερές ημέρες που έρχονται. Ανέτρεξα χθες στο commonality.gr, το site των (πολυ)πούρων (pure, όπως θα λέγαμε και στην εύανδρο Ηπειρο) αριστερών της φράξιας 53+, μήπως και βρω κάτι καινούργιο για την πορεία της αξιολόγησης, η οποία έχει βαλτώσει πιο πολύ και από τα έλη της «Λίμνης των πόθων» (ταινιάρα του ’58 με Γιώργο Φούντα και Τζένη Καρέζη, παρεμπιπτόντως). Δεν βρήκα λέξη. Ο υπουργός Τσακαλώτος, αρχηγός της φράξιας, δεν τα έχει ενημερώσει τα παλικάρια πού πάμε, και εκείνα με τη σειρά τους, αφού δεν έχουν τίποτε να πουν, σιωπούν.

Ή παραδίδουν το πρώτο θέμα της σελίδας σε άλλα παλικάρια όπως εκείνη η μορφή Σκουρλέτης. Δημοσιεύουν ολόκληρη την προχθεσινή συνέντευξή του στην «Αυγή», στην οποία κυρίαρχο στοιχείο είναι μια επίθεση στο ΔουΝουΤού. Τυχαίο; Νομίζω πως όχι.

Ο Τσακαλώτος μπορεί να επιτεθεί στο ΔουΝουΤού όταν έχει αποστείλει «στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα…» στην κυρία Λαγκάρντ την επιστολή που αποκαλύπτει ο Μητρόπουλος; Δεν μπορεί. Βάζουν λοιπόν τον Σκουρλέτη να κάνει τη δουλειά και παράλληλα επιχειρούν και μια διεύρυνση του χώρου για όποτε προκύψει ανάγκη…

Εδώ

Ευκαιρίας δοθείσης, να καθησυχάσω συνάδελφό μου της «Αυγής» που ανησυχεί για την προσωπική μου τύχη στα «ΝΕΑ»: παραμένω εδώ, σε αυτή τη σελίδα. Και θα παραμείνω όσο έχω την ευχέρεια να διατυπώνω ελεύθερα και χωρίς παρεμβάσεις άποψη. Οταν αυτό πάψει για κάποιο λόγο να ισχύει (λ.χ. στην απίθανη περίπτωση να μεταβληθούν «ΤΑ ΝΕΑ» στη μεσημεριανή εκδοχή της «Αυγής»), είναι προφανές ότι θα εκλείψουν και οι λόγοι ύπαρξης του «Στίγματος». Ταύτα επί του παρόντος…

Επόμενο!

Στο μεταξύ όπως είχα διαβλέψει, πήγε άπατη η προσπάθεια της κυβέρνησης να αναζητήσει κορόιδα για να ψηφίσει στη Βουλή μια δεύτερη εκδοχή του εκλογικού νόμου, μήπως και καταφέρει να διατηρήσει τον Τσίπρα Πρωθυπουργό. Το ΠΑΣΟΚ, όπως είχα προαναγγείλει, δεν τσίμπησε, ο επικεφαλής ηγέτης Σταύρος ξεκαθάρισε και αυτός ότι δεν τον αφορούν αυτά τα κόλπα –πάμε γι’ άλλα τώρα.

Διότι δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι στην πορεία προς τις εκλογές κάτι θα βρουν οι συριζαίοι για να καταφέρουν το ακατόρθωτο, τη διαιώνιση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Λόγια

Είχα αναφερθεί από ραδιοφώνου κάποια στιγμή στη συμπαθή κατά τα άλλα κυρία Παπανάτσιου, υφυπουργό Οικονομικών –διαδέχθηκε τον υπουργό Τρύφωνα (Αλεξιάδη) στη θέση αυτή κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Δέχθηκα τηλεφώνημα φίλου μου, εξ Ιωαννίνων, παλαιού συνεταιριστή, ο οποίος μου ζήτησε να δείξω ανοχή διότι πρόκειται «για σοβαρή περίπτωση, την ξέρω τη γυναίκα από την εποχή που ήταν λογίστρια στον Συνεταιρισμό της Ζαγοράς με τα μήλα». Του υποσχέθηκα ότι θα αποφεύγω να κάνω αναφορές. Αλλά ας είναι και εκείνη κάπως προσεκτική. Διαρκεί η διαπραγμάτευση για τη β’ αξιολόγηση, και την πέφτει (τις προάλλες) στον Σόιμπλε. Καταπνίγω με μεγάλη προσπάθεια, είναι η αλήθεια, την εσωτερική παρόρμηση να της πω «κυρία μου, αφήστε αυτά να τα λέει ο Τσίπρας ή έστω και ο Τσακαλώτος. Εσείς περιοριστείτε στο αντικείμενό σας. Πλην των άλλων είναι και άκομψο» .

Χθες βγαίνει στον Παπαδάκη στον Αnt1 και δηλώνει πομπωδώς: «Δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο καθόλου, είναι δέσμευσή μας»!

Παρακάμπτω εντελώς το γεγονός τού τι σημαίνει να λέει συριζαίος υπουργός «αυτό είναι δέσμευσή μας» (γίνεται πάντοτε το εντελώς αντίθετο!) και στέκομαι στη δήλωση: όταν είναι ακόμη νωπές οι μνήμες της δέσμευσης Τσίπρα, που έλεγε ότι θα επαναφέρει το αφορολόγητο στις …12.000 ευρώ, ενώ η κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου αγωνιζόταν να μη μειωθεί κατά 200 ευρώ, και να πέσει κάτω από τις 9.000, τι τις θέλετε αυτές τις «δεσμεύσεις»; Και ενώ είναι γνωστό ότι οι άλλοι ζητούν το αφορολόγητο να πάει στις 5.000;

Καμία τύχη

Δεν έχω πολλά πράγματα να πω για τη χθεσινή εισβολή στο δημοτικό σχολείο του Περάματος, όπου θα φιλοξενηθούν προσφυγόπουλα, μιας χούφτας τραμπούκων παλικαράδων της Χρυσαυγής υπό τον «βουλευτή» Λαγό. Μόνο να υπενθυμίσω τα στα όρια του χυδαίου χαϊδολογήματα προς τα φασιστοειδή αυτά από ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα και ΝουΔού παλαιότερα, ότι τάχα μου μπορεί να εκδημοκρατιστούν και θα επανέλθουν στον ίσιο δρόμο.

Να τους χαίρονται όσοι εκπόνησαν αυτή την παρά φύσιν πολιτική προσέγγιση, που αποτελεί πραγματική ντροπή για τις δημοκρατικές αξίες του τόπου, μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Και δεν κατάλαβαν ποτέ ότι ο φασίστας παραμένει φασίστας όσα λούστρα και να του περάσεις από πάνω…

(Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα διατάξει καμιά αυτεπάγγελτη δίωξη για το ντου των χρυσαυγιτών στο σχολείο ή μπα…).