Πώς μπορούμε να επιβιώσουμε μέσα στην κρίση; Η πολιτική ηγεσία του τόπου διά στόματος Θεανώς Φωτίου είχε επικαλεστεί τα γεμιστά. Ενα ελληνικής επινόησης φαγητό που «με το τίποτα χορταίνει ολόκληρη οικογένεια».

Στην περίπτωση ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου, όσες ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες κι αν γεμίσεις με ρύζι, δεν πρόκειται να φέρουν λύσεις επιβίωσης. Αφήστε και το άλλο: πώς να πείσεις έναν Ιρανό ή έναν Καμερουνέζο να δοκιμάσει την ελληνική πατέντα της μαγειρικής.

Ο Πανιώνιος, το ιστορικό σωματείο που αποτελεί παράρριζο για τους χιλιάδες Μικρασιάτες αλλά κάποιοι έσπευσαν να αμφισβητήσουν τον ρόλο του στην κοινωνία, επειδή στο πρόσφατο παρελθόν χρησιμοποίησε τη νομική εργαλειοθήκη για να σωθεί από τον αφανισμό, αποτελεί αυτή τη στιγμή μοντέλο που συνδυάζει τη σωστή οικονομική διαχείριση με την αγωνιστική ανάταση.

Με μπάτζετ χαμηλότερο του 1,5 εκατ. ευρώ, όσο στοίχιζε τον χρόνο ο Μπερμπάτοφ στον ΠΑΟΚ, οι Νεοσμυρνιοί επένδυσαν σε νέα παιδιά, αύξησαν τις εργατοώρες στην αναζήτηση ταλέντων και συνεργάστηκαν με καλούς προπονητές. Γεμιστά δεν έφτιαξαν, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: η φτωχή ομάδα της προσφυγιάς μεγαλουργεί στα γήπεδα, προσθέτοντας νέες σελίδες στην ένδοξη ιστορία της. Η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου βρήκε τον Πανιώνιο στη δεύτερη θέση, που αποτελεί ρεκόρ στην Ιστορία του. Η λύση είναι μπροστά μας. Αρκεί να κατανοηθεί το πρόβλημα.