Οι δώδεκα και οι 16 βαθμοί διαφορά που χωρίζουν τον Ολυμπιακό από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ στον βαθμολογικό πίνακα είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη, η πιο ενδιαφέρουσα, ήταν αυτή που παρουσιάστηκε χθες στις εξέδρες του Απόστολος Νικολαΐδης.

Η αδιαφορία των φιλάθλων για το αθηναϊκό ντέρμπι ήταν μία μεγάλη νίκη των Ερυθρολεύκων. Οι εξέδρες θύμιζαν την εποχή που έπαιζε ο Αθηναϊκός στη Λεωφόρο. Πού είναι τα χρόνια που για να βρεις εισιτήριο έπρεπε να έχεις κολλητό τον Γιάννη Ζαβραδινό; Που από το αποτέλεσμα του ντέρμπι κρίνονταν πρωταθλήματα; Που οι ομορφιές των ελλήνων άσων γίνονταν τραγούδι στα χείλη των οπαδών των δύο ομάδων.

Για τη χθεσινή κατάντια στις εξέδρες του Απόστολος Νικολαΐδης αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο Ολυμπιακός. Γιατί η αδιαφορία αποτελεί μία μορφή αδυναμίας προς την ποδοσφαιρική εξουσία των Πειραιωτών.

Το αφήγημα των κακών διαιτησιών που ευνοούν πάντοτε τους Ερυθρόλευκους και δεν αφήνουν να ορθοποδήσουν οι αντίπαλοί τους κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Και τώρα, το μόνο που μένει είναι το Σημείο Μηδέν. Ωστόσο, η σκληρή πραγματικότητα είναι προτιμότερη από την ψευδή ελπίδα. Μπορεί να αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο για την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Αρκεί να κεφαλαιοποιηθούν τα λάθη. Γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα να τα κάνεις.