Οσμανλισπόρ, λοιπόν. Η ομάδα που αναφέρεται στον Οσμάν Α’, του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με την οποία κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ενας σύλλογος που με τη μετονομασία του από Ανκαρασπορ πριν από 11 χρόνια προφανώς έχανε τον δρόμο για το μέλλον, τον οποίο αναζητά πλέον μέσα από την αναγέννηση του εθνικιστικού παρελθόντος και του θρησκευτικού φανατισμού.

Ο Οσμάν Α’, η Οθωμανική Αυτοκρατορία και ο ύμνος της που ακούγεται από τα μεγάφωνα του γηπέδου της συνθέτουν εικόνα που θυμίζει πολύ τη σημερινή Τουρκία του Ερντογάν και των χιλιάδων κόκκινων σημαιών με την ημισέληνο.

Ενα συνονθύλευμα εθνικιστικών κορονών που αποτυπώθηκε στις πρώτες αντιδράσεις των Τούρκων μετά την κλήρωση στο twitter με σαφείς αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή –«Από τη στιγμή που δεν έχουμε θάλασσα στην Αγκυρα, θα ζητήσουμε από την UEFA να αντιμετωπίσουμε τους έλληνες αντιπάλους στη Σμύρνη» –και σε ιστορικά γεγονότα εκείνης της εποχής –«Το ίδιο σενάριο ξανά. Πριν από χρόνια έστειλαν πρώτα τους Ελληνες και μετά ήρθαν όλοι εναντίον μας». Θυμήθηκαν φυσικά και την Αλωση της Πόλης: «Για πρώτη φορά από το 1453 η Οσμανλισπόρ (Οθωμανική Αυτοκρατορία) κληρώνεται με ελληνική ομάδα». Η συνουσία του φανατισμού με την τεχνολογία τον κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνο γιατί διασπείρει πιο εύκολα το δηλητήριο της μισαλλοδοξίας.