Σε μια αποστροφή της ομιλίας του, μετά την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο σλοβένος δικηγόρος Αλεξάντερ Τσέφεριν είχε πει: «Κρατώ πάντα τις υποσχέσεις μου».

Τα λόγια του απευθύνονταν στις μικρές ομοσπονδίες που διαμαρτύρονταν για τον νέο τρόπο διεξαγωγής του Τσάμπιονς Λιγκ (2018-2021) που δίνει τη μερίδα του λέοντος στις τέσσερις ισχυρότερες ομοσπονδίες, Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία, οι οποίες έχουν εξασφαλίσει τέσσερις θέσεις εκάστη στους ομίλους.

Ο Τσέφεριν χρησιμοποίησε αυτή τη διαμάχη προς όφελός του υποσχόμενος να ανατρέψει την απόφαση. Το ωραίο της υπόθεσης είναι πως ο αντίπαλός του, ο Μίχαελ φαν Πράαγ είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ του νέου Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο γηραιός Ολλανδός ηττήθηκε κατά κράτος από τις υποσχέσεις του Τσέφεριν. Πριν αλέκτορα φωνήσαι η σλοβένικη αλεπού απέδειξε για πολλοστή φορά πως στην πολιτική δεν υπάρχει ηθική παρά μόνο σκοπιμότητα.

Αποδέχτηκε το θέλημα των ισχυρών πετώντας ένα ξεροκόμματο σε αυτούς που τον πίστεψαν. Η κίνησή του να ανοίξει νέο δρόμο για τις πρωταθλήτριες ομάδες των αδύναμων ομοσπονδιών προς το Γιουρόπα Λιγκ ύστερα από πρόωρο αποκλεισμό τους στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και η πριμοδότηση του δεύτερου τη τάξει ευρωπαϊκού Κυπέλλου με 50 εκατ. ευρώ ουσιαστικά δημιουργούν ποδόσφαιρο δύο ταχυτήτων. Αυτό, δηλαδή, που απευχόταν η UEFA. Μπράβο στον Τσέφεριν για τον τρόπο που τάισε τα σκυλιά πείθοντάς τα να τον ακολουθήσουν.