Η Διοσημία στον ουρανό της Σιγκαπούρης που φιλοξένησε το τελευταίο συνέδριο της FIFA δεν αφήνει πολλά περιθώρια παρερμηνειών. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το επόμενο ζατρίκιο που θα φιλοξενήσει τα πολιτικά παιχνίδια του Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο αριθμός 48, όσες και οι ομάδες που θέλει να συμμετέχουν από το 2026 στην τελική φάση του Μουντιάλ, αποτελεί το password που ανοίγει τον δρόμο για την εγκαθίδρυση της δικής του δυναστείας στην κορυφή της ποδοσφαιρικής πυραμίδας.

Στο βιογραφικό του ιταλοελβετού προέδρου της FIFA δεν θα δούμε πουθενά ότι έχει παίξει μπάλα. Διαθέτει όμως όλα τα υπόλοιπα προσόντα. Είναι δικηγόρος και μιλά έξι γλώσσες για να μπορεί να συνεννοείται με τους εκλέκτορες στη μητρική τους γλώσσα. Στοιχείο πολύ σημαντικό, όπως παρατηρούν και οι πολιτικοί επιστήμονες.

Σε μια εκδήλωση ποδοσφαιρικού νεποτισμού, ο μαδαροκέφαλος πρόεδρος της FIFA φροντίζει να εξασφαλίσει αυτούς που τον βοήθησαν στην αναρρίχησή του από τις εκτός Ευρώπης συνομοσπονδίες.

Η πρότασή του να αυξηθούν από 32 σε 48 οι φιναλίστ –θα χωρίζονται σε 16 γκρουπ των τριών ομάδων –έγινε, λέει, δεκτή από τους Ασιάτες με ενθουσιασμό. Το ίδιο και από τους χορηγούς που είναι τοποθετημένοι ήδη στο Μουντιάλ. Αλλωστε, τι είναι η ποιότητα μπροστά στο κέρδος. Στοίχημα πως ο Ινφαντίνο θα παραμείνει για πολλά χρόνια στη θέση του!