Οι προ μηνών εν θερμώ αποφάσεις που ακολούθησαν ενός επιδερμικού στοχασμού αποθεώνονται –τελικώς –για την ορθότητά τους.

«Δεν θα πάμε να παίξουμε το δεύτερο παιχνίδι στην Αθήνα. Ανεξαρτήτως της τιμωρίας, εγώ τη θέση μου δεν θα την αλλάξω».

Υπερχειλίζουσα λιποψυχία ή αποδοχή της ωμής πραγματικότητας από τον εμπνευστή των λόγων Ιβάν Σαββίδη;

Ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε να κατέβει στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και ως αποτέλεσμα αυτού του αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί από το πρωτάθλημα της φετινής σεζόν.

Στα εξαπτέρυγα του Ιβάν Σαββίδη στάθηκαν ο παλιός άσος Κούλης Αποστολίδης και οι φανατικοί οπαδοί, θεωρώντας ποδοσφαιρική μαγκιά την απόφαση του αφεντικού.

Τουλάχιστον έτσι ήθελαν να δείχνουν στους τρίτους. Η πραγματικότητα, την όψη της οποίας υποψιάζονταν, έκανε άλμα στο κενό και η προσγείωση προκάλεσε κατάγματα στην ποδοσφαιρική νοημοσύνη.

Η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι του Δικεφάλου δεν πιστεύουν πως μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο, γι’ αυτό δεν τους νοιάζουν οι τρεις βαθμοί που αφαιρέθηκαν.

Και πώς να το πιστεύουν βλέποντας εμφανίσεις της ομάδας του όπως η χθεσινή με τον Ατρόμητο, ένα ματς που έπρεπε να τελειώσει με 5-0 υπέρ της από το πρώτο ημίχρονο, αλλά τελικά ηττήθηκε με 4-3. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ προερχόταν από νίκη επί της Φιορεντίνα στο Αρτέμιο Φράνκι. Μια χαώδης αταξία σε πλήρη τάξη.