Αντρέα Στραματσόνι τέλος από τον Παναθηναϊκό. Δεν το λέει ο Γιάννης Αλαφούζος αλλά ο ίδιος ο Ιταλός και το αποτέλεσμα των επιλογών του.

Ο ψυχικός κάματος των παικτών του Τριφυλλιού ήταν τόσο εμφανής στη Νέα Σμύρνη που υπήρχαν στιγμές που ένιωθες λύπη για την άλλοτε κραταιά ομάδα. Παίκτες ατάκτως ερριμμένοι, χωρίς αγωνιστικό πλάνο, στραγγισμένοι ψυχολογικά και αβοήθητοι από τον πάγκο.

Ο στρατηγός Στραματσόνι ήταν χθες πολύ τυχερός γιατί η υπεροψία των παικτών του Πανιωνίου απέτρεψε το Βατερλώ του.

Την αγωνιστική κατάπτωση μιας ομάδας την αντιλαμβάνεσαι από το πώς υποδέχεται ένα αποτέλεσμά της. Και ο Παναθηναϊκός –Στραματσόνι –μόνο που δεν πανηγύρισε για την απρόσμενη ισοπαλία με τους Νεοσμυρνιούς.

Δεν χρειάζεται να επιδοθείς σε προφητείες για να προαναγγείλεις το τέλος του Στραματσόνι. Την υπογραφή στη λύση του συμβολαίου του θα έπρεπε κανονικά να βάλει ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Ο παραγκωνισμένος και υποτιμημένος τερματοφύλακας που έβλεπε τις ευκαιρίες να περνούν από μπροστά του γιατί ο ευθυνόφοβος και εμμονικός Στραματσόνι είχε γράψει στο πίσω μέρος του μυαλού του μόνο ένα όνομα: Στιλ.

Η ναΐφ ποδοσφαιρική σκέψη του Ιταλού κάηκε στο ζέσταμα. Και το κακό γι’ αυτόν είναι πως τελείωσαν και οι δικαιολογίες μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων σερί αγώνων χωρίς νίκη.

Στο περιβάλλον του ποδοσφαιρικού θεάματος ο ρόλος του Στραματσόνι πρέπει να είναι μόνο αυτός του τσαρλατάνου.