Χαρακτηριστικά φάρσας προσλαμβάνουν οι προσπάθειες εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εξηγούμε: στην πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση της Κυπριακής Ομοσπονδίας ο πρόεδρός της Κωστάκης Κουτσοκούμνης αποκάλυψε τι του είπαν δύο εκπρόσωποι της UEFA:«Μας είπαν επί λέξει ότι η Κύπρος αυτή τη στιγμή είναι κοντά στην Αλβανία σε επίπεδο στημένων. Τι σημαίνει αυτό; Σχεδόν κατεστραμμένο ποδόσφαιρο. Μας είπαν πως είναι σε εξαιρετικά μεγάλο επίπεδο το πρόβλημα και πως αν η ΚΟΠ δεν λάβει μέτρα θα λάβει η UEFA».

Την τελευταία πινελιά στη ζοφερή εικόνα του κυπριακού ποδοσφαίρου έβαλε ο εκ των αντιπροέδρων της UEFA Μάριος Λευκαρίτης, λέγοντας πως η Κύπρος είναι πρώτη στη λίστα στον παράνομο στοιχηματισμό.

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης είναι πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας από το 2001. Επομένως, έχει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση του ποδοσφαίρου στη Μεγαλόνησο η οποία δεν ξέρει τι να κάνει με τους φακέλους 75 ύποπτων για χειραγώγηση αγώνων που έχει στείλει η UEFA από το 2011.

Τον άνθρωπο που επί των ημερών του το κυπριακό ποδόσφαιρο έγινε από τα πιο διεφθαρμένα στην Ευρώπη όρισε η FIFA ως επιτετραμμένο για να βάλει τάξη στο ελληνικό ποδοσφαιρικό χάος.

Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του οξύμωρου, τότε δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι. Το ποτάμι της αμφισβήτησης φουσκώνει επικίνδυνα απειλώντας να παρασύρει μαζί με τους ενόχους και πολλούς αθώους.