Τρία τινά μπορεί να συμβαίνουν με τη «μαφία» του ελληνικού ποδοσφαίρου: είτε τα μέλη της είναι αρχηγοί ξένων κρατών είτε είναι διπλωματικοί αντιπρόσωποι είτε είναι προσωπικό της διπλωματικής αντιπροσωπείας ξένου κράτους. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η εμμονή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να εξαιρεί το ποινικό μέρος μιας επίθεσης και να θεωρεί υπεύθυνο το θύμα, δηλαδή το ίδιο το ποδόσφαιρο, και να το τιμωρεί.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή (ΠΔΕ) ανέστειλε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα μετά την –όπως όλα δείχνουν – εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα. Με την ίδια λογική, η κυβέρνηση θα έπρεπε να κλείνει όλα τα κοσμηματοπωλεία ύστερα από ληστεία.

Τι σχέση έχει το ποδόσφαιρο ως άθλημα με εγκληματικές ενέργειες; Ακόμα κι αν αποδεικνυόταν πως ο εμπρηστής του σπιτιού του Μπίκα είναι πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας, αυτός που πρέπει να καθήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου –και μόνον αυτός –είναι ο δράστης και όχι ο σύλλογος ή όλο το ποδόσφαιρο.

Η απόφαση της (ΠΔΕ) για λουκέτο που στηρίζεται από την κυβέρνηση αποτελεί φωτοβολίδα που σύντομα θα σβήσει και το σκοτάδι θα επιστρέψει. Τι σημαίνει «η απόφαση θα επανεξεταστεί μετά την ανακοίνωση του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας»; Δηλαδή αν είναι τελικά εμπρησμός, ο ένοχος θα είναι το ποδόσφαιρο; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους κι ας επικεντρωθούν οι Αρχές στη σύλληψη του υπαιτίων.