Η ταλιμπανικής εμπνεύσεως απαξίωση της διαιτησίας στην οποία έχουν φορτωθεί όλες οι αμαρτίες του ελληνικού ποδοσφαίρου έπεσε στο κενό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ενας κρατερώνυξ Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητάς του απέναντι σε έναν δυνατό και μαχητικό ΠΑΟΚ, από τον οποίο ωστόσο απουσιάζει η αποτελεσματικότητα.

Σίγουρα θα βγουν ξανά οι χάρακες και τα μοιρογνωμόνια για να δούμε αν το πρώτο ερυθρόλευκο γκολ ήταν οφσάιντ, θα μετρήσουν τα φάουλ, τα κόρνερ, τα πλάγια άουτ και πόσα λεπτά καθυστέρησης κράτησε ο ρέφερι. Πιο απλά, θα απαξιωθεί ξανά το ποδόσφαιρο στον βωμό της πολιτικής για να αποδειχθεί πως για την ήττα του ΠΑΟΚ φταίει ο Αρετόπουλος.

Θεωρείται πλέον επιστήμη το να επισημαίνεις λάθη και παραλείψεις εκ του ασφαλούς και –φυσικά –εξ αποστάσεως.

Αν κάτι δεν πήγε καλά χθες στο Φάληρο, αυτό ήταν η ίδια η διοργάνωση του παιχνιδιού. Η νοοτροπία μεσαιωνικού φεουδάρχη με την οποία έχει εμποτιστεί ο Ολυμπιακός λόγω της χρόνιας επικυριαρχίας του δεν του επιτρέπει να δει μακρύτερα από τον καπνό της ανοησίας που σκέπασε το γήπεδό του.

Σε οργανωτικά θέματα, ο Ολυμπιακός εσωτερικού δεν έχει καμία σχέση με τον Ολυμπιακό εξωτερικού. Οι Ερυθρόλευκοι επιδεικνύουν μια καταπληκτική προσαρμογή –και όχι μόνον αυτοί –στις συνθήκες περιβάλλοντος, το οποίο διαμορφώνεται από τις ευαισθησίες των διοργανωτών να επιβάλλουν τον νόμο.