Προϊόν θερμοκηπίου το ελληνικό ποδόσφαιρο, ανθεί όλο τον χρόνο χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί τις εποχές. Ασχολούμαστε με χρηματισμούς, τραμπουκισμούς, μεθοδεύσεις για ένα αγαθό που είναι πια ξεπερασμένο.

Οι πρωταγωνιστές του συνεχίζουν να δίνουν παραστάσεις αγνοώντας επιδεικτικά την αποχή των θεατών.

Οι εξελίξεις είναι τόσο καταιγιστικές, ώστε όταν αποφασίσουν να σπάσουν το κέλυφός τους θα μοιάζουν με τον Λουί ντε Φινές στην ταινία «Ο κατεψυγμένος». Θα αντιληφθούν πως η ποδοσφαιρική πραγματικότητα τους έχει ξεπεράσει και θα διαπιστώσουν, αν μπορέσουν βέβαια, πως ήταν μάταιη η προσπάθειά τους να επιβληθούν σε ένα σύστημα το οποίο δεν θα υφίσταται.

Ο δογματικός αναχρονισμός παγιδεύει το μέλλον και υποθηκεύει τις εξελίξεις. Αυτή τη στιγμή η ποδοσφαιρική Ευρώπη βρίσκεται σε ζύμωση προκειμένου να μειώσει τους κραδασμούς για όσα θα συμβούν στο εγγύς μέλλον.

Τα χρήματα που προσφέρονται στους δημοφιλείς συλλόγους είναι τόσο πολλά, ώστε θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα ενδώσουν στη δημιουργία μιας παγκόσμιας λίγκας με ταυτόχρονη απόσχισή τους από τα εθνικά τους πρωταθλήματα.

Ως αντίδραση οι σύλλογοι που θα μείνουν εκτός νυμφώνα σχεδιάζουν δικές τους λίγκες, όπως την Ατλαντική και τη Βαλκανική.

Ολοι οι νουν έχοντες ποδοσφαιροπατέρες πρέπει επιτέλους να αντιδράσουν γιατί ζούμε την εποχή που ο χρόνος τρέχει πιο γρήγορα απ’ ό,τι στο παρελθόν.