Οι κεραυνοί χτυπούν πάντοτε τα ψηλά δέντρα. Ο Κώστας Κεντέρης μέτρησε το ύψος του το 2004 και αποδείχτηκε ψηλότερο απ’ ό,τι ο ίδιος είχε φανταστεί.

Σήμερα συμπληρώνονται 16 χρόνια από την ημέρα που η «Σίντνεϊ Μόρνινγκ Χέραλντ» αναρωτήθηκε «Ποιος στο διάβολο είναι αυτός ο Κεντέρης;».

Η «ελληνική αστραπή» είχε γκρεμίσει την αυτοκρατορία των Αμερικανών στα 200 μέτρα στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, πρωταγωνιστώντας σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των Αγώνων.

Από εκείνη την ημέρα ο Κεντέρης για κάποιους έγινε ήρωας και για άλλους το καρποφόρο δέντρο που έπρεπε να πετροβοληθεί.

Ηταν ντοπαρισμένος ο Κεντέρης στο Σίδνεϊ; Οποιος απαντήσει θετικά κινδυνεύει να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ηταν ντοπαρισμένος ο Κεντέρης πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας; Σύμφωνα με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, ο μυτιληνιός αθλητής αποδέχτηκε πως παραβίασε τον κανονισμό αντιντόπινγκ των τριών χαμένων τεστ το διάστημα 27 Ιουλίου μέχρι 12 Αυγούστου 2004 και του επιβλήθηκε διετής αποκλεισμός.

Για το αν έπαιρνε απαγορευμένες ουσίες, αυτό το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Το μόνο βέβαιο είναι πως ο Κεντέρης μετατράπηκε σε ζατρίκιο πάνω στο οποίο κάποιοι έλυσαν προσωπικές διαφορές.

Γιατί, για κάποιους εκείνη την εποχή, το να πεταχτεί η φήμη του Κεντέρη στα σκυλιά ισοδυναμούσε με τη δικαίωσή τους για την επιχειρηματολογία τους κατά της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.