Την αλήθεια την είπε ένας πρώην δημοσιογράφος και νυν ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως θα την έλεγε ο τρελός του χωριού: η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα μέσα ενημέρωσης είναι εχθρικά απέναντί της, φυσικό είναι να θέλει να έχει κάποια μέσα φιλικά, προφανώς και υπήρξε συμφωνία μελών της κυβέρνησης με την οικογένεια Καλογρίτσα, αλλά η συμμαχία δεν ήταν και τόσο ισχυρή για να κερδίσει τους αντιπάλους της.

Μπορεί όσα είπε ο Στέλιος Κούλογλου στο ραδιόφωνο του 9,84 να υποβιβαστούν από την κυβέρνηση στην κατηγορία των προσωπικών απόψεων. Τα λόγια πάντως δεν πετούν πια, μένουν κι αυτά όπως μένουν τα γραπτά. Και μένουν σαν μια αλήθεια που μετεωρίζεται εδώ και καιρό πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ και την οποία αρνούνταν να παραδεχθούν τα στελέχη της: η υποτιθέμενη τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο δεν ήταν τίποτε άλλο από μια επιχείρηση ελέγχου της ενημέρωσης.

Το πλήγμα, αναμφίβολα βαρύ, θα ήταν μόνο για τη δημοκρατία. Αλλά η επιβολή της υποτιθέμενης τάξης στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο έγινε με όρους άγριας καταστολής. Ή μάλλον σφαγής: πέρα από τις ευθύνες των ιδιοκτητών του, ένα τηλεοπτικό δίκτυο οδηγήθηκε σε οικονομική ασφυξία και άλλα δυο που ήταν οικονομικώς υγιή υποχρεώνονται από την κυβέρνηση να κλείσουν με αποτέλεσμα να χάσουν εκατοντάδες εργαζόμενοι τη δουλειά τους. Παραφράζοντας τον αφορισμό του Ελύτη, ακούσαμε τάξη και μύρισε ανεργία. Αυτή είναι η άλλη αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί. Οχι από κάποιον από τους πολλούς στα μέσα ενημέρωσης που η κυβέρνηση θεωρεί εχθρούς της. Αλλά από το επόμενο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που θα αποφασίσει να κάνει τον τρελό του χωριού.