Και ω του θαύματος, η Σούπερ Λίγκα απέκτησε ενδιαφέρον. Οχι γιατί ύστερα από τέσσερις δεκαετίες κανένας από τους μεγάλους δεν πέτυχε γκολ και φυσικά δεν νίκησε, αλλά γιατί καμία ομάδα δεν έχει ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες.

Κόντυναν οι μεγάλοι, ψήλωσαν οι μικροί ή μήπως τελικά δεν συνέβη τίποτα από τα δύο;

Υστερα από τρεις αγωνιστικές, αυτό που έχει γίνει σαφές είναι πως όλες λίγο – πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουν. Οι μουρμούρες για τη διαιτησία, κυρίως από Πράσινους και Ερυθρόλευκους, αποτελεί εξόφθαλμη προσπάθεια αποπροσανατολισμού των φιλάθλων τους.

Το στοιχείο που τονώνει τον ανταγωνισμό είναι φυσικά η αγωνιστική πτώση του Ολυμπιακού. Μια νέα ομάδα, με νέα αγωνιστική φιλοσοφία, που δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά της. Αν παραταθούν ωστόσο τα πειράματα, το πρόβλημα δεν θα περιοριστεί μόνο μέσα στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου κι αυτή ίσως είναι η μεγαλύτερη απειλή για τους μόνιμους, τα τελευταία χρόνια, πρωταθλητές.

Το θετικό για τον Ολυμπιακό, προς το παρόν, είναι πως οι κύριοι αντίπαλοί του δεν πιστεύουν πως μπορούν να τον ρίξουν από τον θρόνο του.

Αυτό που κρατάμε ως ένδειξη υγείας του φετινού πρωταθλήματος είναι πως ο πρωταθλητής δεν θα αναδειχτεί από τον Οκτώβριο, όπως γινόταν τις προηγούμενες σεζόν. Σημειώστε και την πολύ καλή, σε γενικές γραμμές, συμπεριφορά τον οπαδών. Θαύμα.