Γαρίδες fra diavolo σερβίρισε τους άνδρες πολιτικούς της Ιταλίας η Βιρτζίνια Ράγκι.

Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Ρώμης και μέλος του Κινήματος των Πέντε Αστέρων έκαψε τον ουρανίσκο των Ιταλών που ονειρεύονταν μεγαλεία για τη Ρώμη, μέσω της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Περισσότερο όμως έκαψε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι που σε μια έκρηξη μισογυνισμού είχε δηλώσει πριν από τις δημοτικές εκλογές του Ιουνίου πως μια γυναίκα δεν μπορεί να είναι δήμαρχος και μητέρα ταυτόχρονα, στοχεύοντας την πρώην δημοσιογράφο και συνιδρύτρια του κεντροδεξιού κόμματος Αδελφοί της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.

Θύμα του μπούλιγνκ του ανδρικού πολιτικού κατεστημένου της χώρας είχε πέσει και η υποψήφια του Κινήματος των Πέντε Αστέρων για τον δήμο του Μιλάνου, με αποτέλεσμα να αποσύρει την υποψηφιότητά της.

Η υπουργός Υγείας και μητέρα διδύμων Μπεατρίτσε Λορεντσίν αναφέρθηκε στην αποκάλυψη ενός δομικού μισογυνισμού, ενώ το μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος Τίτι ντε Σάλβο χαρακτήρισε τις επιθέσεις δείγμα πατριαρχικού σοβινισμού.

Η Ράγκι είχε εξαρχής αφήσει να εννοηθεί πως στη σάλτσα fra diavolo θα ρίξει αρκετό μπούκοβο. Η 37χρονη δικηγόρος είχε τα balls να πει την αλήθεια. Το μόνο που αφήνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι χρέος. Κάθε υπόσχεση για ανάπτυξη αποδεικνύεται κενό γράμμα. Βέβαια, όσο υπάρχουν αεριτζήδες και κατασκευαστικές εταιρείες, το ενδιαφέρον για τη διοργάνωση θα παραμένει.