Αυτό το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει την ατυχία να υπηρετείται (;) από ανθρώπους χωρίς τόλμη, φαντασία, πρωτοβουλία όλοι θέλουν να το αλλάξουν χωρίς κανείς να είναι διατεθειμένος να αλλάξει τον εαυτό του.

Οι ελληνικές ομάδες αναγκάζονται φέτος να ξεκινήσουν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια μέσα στο κατακαλόκαιρο πληρώνοντας το τίμημα του αβδηριτισμού που επέδειξαν τα προηγούμενα χρόνια αντιμετωπίζοντας αντιπάλους μικρού μεγέθους.

Τα κρανία παραμένουν έμπλεα ανοησιών, δείχνοντας πως δεν έχουν διδαχθεί τίποτε από το παρελθόν.

Τέτοιον καιρό το 2010, οι οπαδοί του Πανιωνίου κατέστρεφαν το γήπεδό τους για να αποτρέψουν την ΑΕΚ να αγωνιστεί την επομένη με την Νταντί Γιουνάιτεντ για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι αγνοί φίλοι του ποδοσφαίρου έσκαψαν λάκκους βάθους ενάμισι μέτρου, κατέστρεψαν τις εστίες, μέχρι και φωτιά στους πλαστικούς πάγκους έβαλαν.

Τελικά το παιχνίδι έγινε στο Γ. Καραϊσκάκης και λίγο έλειψε η Ενωση να αποκλειστεί.

Στο ίδιο έργο θεατές γίναμε τις τελευταίες ώρες με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να στέκονται εμπόδιο στον «προσκυνημένο» ΠΑΣ Γιάννινα που ήθελε να χρησιμοποιήσει ως έδρα τη Λεωφόρο στον επαναληπτικό αγώνα με την Αλκμααρ.

Από λάθος σε λάθος ανακαλύπτεις την αλήθεια. Οι ανοήμονες αισθάνονται πως είναι το κέντρο του σύμπαντος, το οποίο όμως φταίει για κάθε δικό τους λάθος. Με τέτοια μυαλά (;) σε λίγο καιρό οι ελληνικές ομάδες θα παίζουν από τον Ιούνιο στα Κύπελλα Ευρώπης.