Υφος μπλαζέ, κινήσεις υπολογισμένες, γυαλί ηλίου τοποθετημένο με ακρίβεια χιλιοστού πάνω στη μύτη, μαλλί με χωρίστρα «εθνική οδό» που ακολουθεί τη στυλιστική μόδα.

Πρώτη ξαπλώστρα παραλία, ακριβοπληρωμένη αλλά αξίζει τα λεφτά της. Ξαπλωμένος σε δήθεν αποχαυνωτική κατάσταση με το ξανθό αξεσουάρ δίπλα του, νιώθει να προκαλεί τον ερεθισμό των χαμηλών ενστίκτων των λουομένων που τον παρατηρούν με θαυμασμό.

Μπορεί να μην είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά αυτός νιώθει ισάξιός του μέσα στη βλαχογκλαμουριά της ελληνικής παραλίας.

Αποδεικνύεται πως είχε δουλέψει σκληρά όλο τον χειμώνα στο πώς να διατηρεί ύφος cool και ταυτόχρονα να βρίσκεται σε εγρήγορση μήπως εμφανιστεί κάποιος παπαράτσο και δεν προλάβει να ρουφήξει το μπιρόκοιλο.

Τα ελληνικά νησιά πλημμυρίζουν κάθε καλοκαίρι από έλληνες αθλητές που ικανοποιούν τη ματαιοδοξία τους, νιώθοντας διάσημοι στο μικρό χωριό μας. Γιατί έξω από αυτό δεν τους ξέρει ούτε η γιαγιά τους.

Δεν ισχύει βεβαίως το ίδιο για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Το άστρο του Πολωνού μοιάζει με γαλαξία μπροστά στα εγχώρια αστεράκια.

Ωστόσο, όποιος τον έβλεπε προχθές στη Νάξο να κάνει το χατίρι των πιτσιρικάδων και να παίζει μαζί τους μπάλα θα νόμιζε πως ήταν κάποιος πολωνός υδραυλικός που κάνει διακοπές στη χώρα μας.

Η διαφορά μεταξύ του Λεβαντόφσκι για των εγχώριων αστέρων είναι πως αυτός προτιμά να λάμπει εκεί όπου έχει σημασία.