Πάει κι αυτό. Το Euro τελείωσε, η όαση εξατμίστηκε και το ταξίδι για την Ατλαντίδα της Ερήμου συνεχίζεται.

Λόγια που αναξέουν πληγές, αγελαίες συμπεριφορές και η αέναη μάχη για τα σκήπτρα της ποδοσφαιρικής εξουσίας.

Μια Ιλιάδα διαφορετική από αυτή που ξέρουμε, αλλά με τέλος που υποψιαζόμαστε. Ο δούρειος ίππος ετοιμάζεται, οι πολεμιστές εκπαιδεύονται και η ηγεσία δίνει τις τελευταίες εντολές.

Κάποιος σε αυτή την ιστορία θα πρέπει να γίνει Οδυσσέας. Δεν είναι εύκολη επιλογή. Η περιπέτεια της επιστροφής θα είναι μεγάλη. Οταν μάλιστα στην εστία υπάρχουν οι μνηστήρες που διεκδικούν κομμάτι της ζωής του.

Η σύγκρουση του Σταύρου Κοντονή με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου οδεύει προς το τέλος της. Η ισοπέδωση της τελευταίας δεν είναι απαραίτητο πως θα φέρει και τη λύτρωση.

Το μυστικό της επιτυχίας δεν κρύβεται στους νικηφόρους πολέμους αλλά στη συμβίωση. Ο μεγάλος πολεμιστής Σουν Τσου υποστήριζε πως η μεγαλύτερη νίκη είναι αυτή που κατακτάται χωρίς πολέμους.

Η ταπείνωση του εχθρού μπορεί να προκαλέσει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Και το πιο σημαντικό: να υπάρξουν πολλά θύματα αμάχων.

Οι ηδονιστές της φιλαρχίας κινδυνεύουν να γλιστρήσουν στην επίπεδη σκέψη του άσπρου και του μαύρου. Κυρίως όμως να επιδοθούν σε μια επίδειξη των εγωιστικών μυών τους, ξεχνώντας τελικά τα πραγματικά αίτια της σύγκρουσης και τις λύσεις που υπάρχουν.