Στη ζυγαριά της Θέμιδος στη Νότια Αφρική οι δύο τόνοι του ρινόκερου κερδίζουν κατά κράτος τα 60 κιλά της άτυχης Ρίβα Στέενκαμπ. Επομένως, θα σκέφτονται οι εκπρόσωποι της θεάς της Δικαιοσύνης ότι και οι ποινές πρέπει να είναι αντίστοιχες.

Πριν από δύο χρόνια τέτοια εποχή ο λαθροθήρας ρινόκερων Μάντλα Τσοκ καταδικάστηκε από δικαστήριο της αφρικανικής χώρας σε 77 χρόνια φυλάκιση.

Ο δράστης είχε συλληφθεί το 2011 στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ με την κατηγορία ότι σκότωσε τρεις ρινόκερους αλλά και τον συνοδό του. Λίγη σημασία είχε για το δικαστήριο ότι ο συνοδός τού Τσοκ έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους φύλακες του Πάρκου.

Σε μια άλλη υπόθεση που αφορούσε την παράνομη πώληση κεράτων ρινόκερων στη Νότια Αφρική, ο ταϊλανδός συλληφθείς καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλάκιση. Μια ποινή οκτώ φορές βαρύτερη από αυτήν που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως στον Οσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ η οποία αυξήθηκε κατά ένα έτος, στα έξι χρόνια, μετά την έφεση του δικαστηρίου. Ούτε καν τα μισά από τα 15 χρόνια που είναι η μέγιστη τιμωρία για παρόμοια εγκλήματα.

Λαμβάνοντας υπόψη τον έναν χρόνο που κάθησε πίσω από τα σίδερα και την καλή συμπεριφορά του, ο Πιστόριους θα κυκλοφορεί ξανά ανάμεσά μας σε μερικούς μήνες. Δικαίως λοιπόν ο Γκάρι Λίνεκερ προτρέπει τους δολοφόνους όλου του κόσμου να μετοικίσουν στη Νότια Αφρική.