Τι ωραίο που είναι το ποδόσφαιρο! Αν είχε ανθρώπινα χαρακτηριστικά θα ήταν ένας μπον βιβάν επαναστάτης. Μια αυτοκαταστροφική προσωπικότητα μέσα από την οποία γεννιούνται όλα τα καλά και τα κακά του.

Το ποδόσφαιρο δεν υπόκειται σε κανόνες. Δεν μετρά πληθυσμούς, δεν υπολογίζει στρατούς, οικονομική ισχύ, διασημότητες. Καμιά βαλίτσα γεμάτη χρήματα δεν έτρεξε ποτέ να βάλει γκολ.

Πρόκειται για ένα άθλημα που εκφράζει την ισότητα μέσα στην ανισότητα.

Μία μπάλα, δύο καρφωμένα ξύλα ή πέτρες και μία γωνιά είναι αρκετά. Ούτε ακριβές εγκαταστάσεις, ούτε φιλέ, ούτε νερό, βατήρες, μπασκέτες.

Ενα άθλημα για καταφρονεμένους και δυνάστες. Για αδύναμους και πλανητάρχες.

Τι κι αν είσαι κοντός και αργός. Αγράμματος ή πυρηνικός φυσικός;

Είναι ένα άθλημα που δεν έχει μνήμη και δεν γνωρίζει Ιστορία. Γι’ αυτό και εκθέτει. Οπως συνέβη –ξανά –με την Goldman Sachs.

Με τα δεδομένα της οικονομετρίας που χρησιμοποίησε στην ανάλυσή της για τις πιθανότητες των ομάδων να διακριθούν στο Euro 2016, οι Σλοβακία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία είχαν τις λιγότερες πιθανότητες –με εξαίρεση την Αλβανία –να προκριθούν στη φάση των «16». Πέρασαν όλες. Ισπανία και Αγγλία, τρίτο και τέταρτο φαβορί για τον τίτλο, αναζητούν νέους ομοσπονδιακούς προπονητές.

Οι αναλυτές επανέρχονται και επιμένουν: οι ψαράδες της Ισλανδίας έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να συνεχίσουν. «Huh»…