Τα ευχάριστα νέα είναι ότι ο Κυρίτσης έχει δίκιο. Πρέπει «να υπάρχει κατανομή των βαρών από τους φτωχούς στους πλούσιους».

Τα νέα μάλιστα είναι ακόμη πιο ευχάριστα διότι αυτό το ξέρουν και το εφαρμόζουν οι δυτικές κοινωνίες εδώ και σχεδόν έναν αιώνα. Δεν περίμεναν τον Κυρίτση.

Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η φορολόγηση στις δυτικές κοινωνίες είναι προοδευτική εδώ και πολλές δεκαετίες –όπως άλλωστε και στην Ελλάδα.

Το καλό θα τριτώσει διότι υπάρχει και τρίτη ευχάριστη είδηση.

Ο Κυρίτσης λέει «κάποιος πρέπει να πληρώσει τη νύφη, τα προηγούμενα χρόνια την πλήρωναν οι φτωχοί».

Σωστό και αυτό. Αλλά ούτε εκεί περιμέναμε τον Κυρίτση.

Ούτως Ή άλλως, με αφορολόγητο όριο στις δέκα και δώδεκα χιλιάδες ευρώ όπως ίσχυε επί χρόνια στην Ελλάδα και ήταν το υψηλότερο στον δυτικό κόσμο, οι πιο φτωχοί δεν πλήρωναν τίποτα και πολύ σωστά.

Βεβαίως το αφορολόγητο μειώθηκε, αλλά το μείωσε η κυβέρνηση του Κυρίτση. Οπως έκοψε και το ΕΚΑΣ που έως τώρα βοηθούσε τους φτωχούς συνταξιούχους.

Κι αυτό δυστυχώς δεν το έμαθε ακόμη ο Κυρίτσης διότι ψάχνει τα έξοδα της νύφης και δεν ασχολείται με τη σύνταξη των γονιών της.

Η Εύη Καρακώστα, συνάδελφος του Κυρίτση, ανακοίνωσε ότι «η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης έχει ταξικό πρόσημο».

Ενδιαφέρουσα άποψη αλλά λίγο μπαγιάτικη και αυτή. Αν θυμάμαι καλά η φορολογία με ταξικό πρόσημο έχει καταργηθεί από τη Γαλλική Επανάσταση, το καλοκαίρι του 1789 –να μια είδηση και για την Καρακώστα!..

Εκτοτε φορολογούνται πολίτες και όχι τάξεις. Φορολογούνται ατομικά ανάλογα με τα εισοδήματα ή/και την περιουσία τους και όχι ανάλογα με την τάξη στην οποία ανήκουν. Συνεπώς, μια φορολογική πολιτική μπορεί να έχει εισοδηματική κλίμακα αλλά όχι ταξικό πρόσημο.

Εκτός κι αν αυξάνει τους έμμεσους φόρους όπως κάνει η κυβέρνηση της Καρακώστα, οπότε όλοι πληρώνουν τον ίδιο φόρο –φτωχοί και πλούσιοι…

Απλώς η Καρακώστα μάλλον φώναξε αυτό που ψιθυρίζει ο Κυρίτσης.

Οτι η έγνοια τους δεν είναι οι φτωχοί –οι οποίοι, ούτως ή άλλως, μάλλον χειρότερα περνούν με την κυβέρνηση Καρακώστα – Κυρίτση…

Η έγνοια τους είναι οι άλλοι. Είτε μένουν Ευρώπη είτε Περιστέρι είτε Κάτω Αργαλαστή… Οσοι δεν είναι φτωχοί και κυρίως όσοι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτούς σιχαίνονται. Αυτούς μισούν. Και αυτούς θέλουν να εκδικηθούν με το πρόσχημα της ταξικής επιλογής, όπως ο Ροβεσπιέρος έκοβε κεφάλια στο όνομα της εθνικής σωτηρίας.

Μόνο που άλλο πράγμα η κοινωνική δικαιοσύνη και άλλο η κοινωνική μοχθηρία.