Είδα και πάλι μερικά από τα βίντεο που έχουν «γυριστεί» αναφορικά με τους προπηλακισμούς βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από ορισμένους διαδηλωτές, αγρότες, επιστήμονες κ.λπ. Υπενθυμίζω ότι τη μέθοδο εισήγαγε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ την εποχή των Αγανακτισμένων 2010-2011, όταν οι Αγανακτισμένοι προπηλάκιζαν πασόκους και πάντα ένας συριζαίος (ή και περισσότεροι) τραβούσε βίντεο για να ενημερωθεί μέσω Διαδικτύου ολόκληρη η χώρα για το «κατόρθωμα». Ητοι εκατό ή διακόσιοι να υβρίζουν και να απειλούν το έντρομο, συνήθως, θύμα τους ότι θα τον κάψουν ζωντανό, θα τον ανασκολοπίσουν, θα του κάνουν αυτό ή εκείνο, του ιδίου, της συζύγου του, της κόρης του. Ωραίες εποχές…

Επειδή όμως έχει ο καιρός γυρίσματα, τώρα ήρθε η σειρά των συριζαίων να εισπράξουν τα επίχειρα των (τότε) πράξεών τους. Φίλος μου από το Οργανωτικό της Κουμουνδούρου με ενημέρωσε ότι όπως το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, έτσι και αυτό που έρχεται «στελέχη και βουλευτές θα βγουν στην επαρχία για να ενημερώσουν τον κόσμο». Για υπουργούς δεν μου είπε τίποτε, αλλά είναι πια τόσο αναγνωρίσιμοι, που έχουν κρυφτεί και δεν βγαίνουν έξω. Ούτε με γερανό… Με αυτό το δεδομένο λοιπόν, κάθησα και είδα ξανά ορισμένα από τα βίντεο που γυρίστηκαν και καταγράφουν τις αντιδράσεις εξαγριωμένων πολιτών κατά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Σταχυολογώ ορισμένα από όσα έχουν καταγραφεί: «ψεύτες», «απατεώνες, άλλα μας λέγατε τότε και άλλα κάνετε τώρα», «τι θα ψηφίσετε ρε μεθαύριο;», «κ……», «γ….. το μ…. σας», «π……», «αλήτες-αλήτες», «είμαστε στο κρύο τόσες μέρες και δεν ήρθε κανένας σας να μας δει», «εμείς σας κάναμε κυβέρνηση, εμείς θα σας ρίξουμε», «3% παίρνατε, από μας γίνατε κυβέρνηση», «να μου κοπούν τα χέρια αν ξαναψηφίσω» και άλλα πολλά και διάφορα.

Γιατί τα καταγράφω; Διότι αρχαία ρήση αυτού του τόπου δηλώνει πως «ό,τι έσπειρες, αυτό θα θερίσεις». Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα ακριβώς, θερίζει…

Για τοπ-10

Ενα από τα βίντεο που ξαναείδα, αλλά δεν είχα δώσει την απαιτούμενη προσοχή ομολογώ, απεικονίζει έξαλλους αγρότες να εισβάλλουν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, όπου ο τοπικός βουλευτής Αραχωβίτης έχει μαζέψει κάτι γερόντια να τα ενημερώσει για τις βαθιά… μεταρρυθμιστικές αλλαγές που επιφέρει η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό.

Μπαίνουν οι αγρότες, αρχίζουν να τον βρίζουν και να του χτυπάνε το χέρι στο τραπέζι για τα ψέματα που τους έλεγε, ορισμένα γερόντια την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, και τότε συμβαίνει το αναπάντεχο. Αγρότης που ωρύεται, φωνάζει:

–Μας έλεγες πέρυσι ότι είσαι η τελευταία ελπίδα της Λακωνίας, και πήγες και ψήφισες τα Μνημόνια…

Και τι απαντάει ο… θεός, ρε παιδιά;

–Δεν ήμουν, είμαι (η ελπίδα σας)!!

Συγκρατήθηκε ο αγρότης. Εγώ πάντως, συγγνώμη κιόλας, θα το χόντραινα. Θα του έλεγα «βουλευτή ελπίδα μας, πήδα μας, πήδα μας»! Ε, μα πια…

Βάραθρο

Γιατί έβλεπα βίντεο; Γιατί, τι να δω; Τον δείκτη του Χρηματιστηρίου που κατρακύλησε στο βάραθρο και δεν υπάρχει περίπτωση να σηκωθεί στον αιώνα τον άπαντα πλέον;

Ειδήμων περί αυτά, μου περιέγραψε την ολική καταστροφή που υπέστη ο τραπεζικός τομέας, ο οποίος μόνο χθες έχασε το 1/3 της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης, ήτοι πάνω από 2,8 δισ. Συν άλλα 4 δισ. που έχασαν οι ξένοι και εγχώριοι επενδυτές οι οποίοι είχαν μετάσχει στην ίδια ανακεφαλαιοποίηση, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα για ποιας έκτασης καταστροφή μιλάμε. Αποτέλεσμα, και αυτό, της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση στην οικονομία.

Οπως μάλιστα μου έλεγε ο άνθρωπός μου «αν δεν γίνει προσπάθεια αύριο (σήμερα) να συγκρατηθεί, ειδικά ο τραπεζικός δείκτης, αλλά και οι εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης, θα έχουμε να κάνουμε με ολική καταστροφή».

Εγώ χρηματιστήριο δεν παίζω, το αποφεύγω το σπορ. Αλλά μ’ αυτά και μ’ αυτά αντιλαμβάνομαι πλέον ότι κλαίει κόσμος από χθες. Γοερά…

X-Files

Πανηγυρίζει σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι ο μπαρμπα-Αλέκος (Φλαμπουράρης) απηλλάγη των κατηγοριών για τη δήλωσή του, του πόθεν έσχες, αλλά κάτι μου λέει –πληροφόρηση μεταφέρω –ότι αυτό το πράγμα δεν θα κλείσει πολύ εύκολα, παρά την πλειοψηφία υπέρ του, που διαμορφώθηκε κατά τη σχετική ψηφοφορία στην Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, προβάλλονται ενστάσεις για το γεγονός ότι η συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ που του ανήκε, στον συνέταιρο και φίλο Τσίπρα (και δικό του) Κοτταρίδη, πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου ήτοι οκτώ ολόκληρους μήνες από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, όταν και έγινε για πρώτη φορά υπουργός Επικρατείας.

Επίσης, μου ανέφεραν ότι για λόγους τυπικούς έχει πρόβλημα και με το συγκεκριμένο έγγραφο που παρουσίασε στην Επιτροπή προκειμένου να απαλλαγεί: η συμβολαιογραφική πράξη φέρει ημερομηνία όπως προανέφερα 25/9/15, αλλά η δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα, με τον μπάρμπα και πάλι υπουργό, συγκροτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου. Δηλαδή ήταν ήδη δύο ημέρες υπουργός όταν μεταβίβασε την εταιρεία.

Κατά τις πηγές μου, οι ενστάσεις αυτές θα λάβουν λίαν συντόμως τη μορφή μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, διότι έχουν διαπιστωθεί και άλλα περίεργα θέματα που αφορούν την υπόθεση. Οπως για παράδειγμα εκείνο το καταπληκτικό με τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής των Φλαμπουράρη – Κοτταρίδη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. από αστυνομικό ο οποίος, έσπασε ο διάολος το ποδάρι του, και εκείνη την ημέρα βρισκόταν στη… Φλώρινα!

Τελικά την έλαβε

Αναφέρθηκα στην ΕΛ.ΑΣ. και τις… σοβαρές κινήσεις που κάνει, και δεν μπορώ να μην αναδείξω τη σπουδαία απόφαση που έλαβε χθες, να σταλεί για τη φύλαξη των γραφείων του ΠΑΣΟΚ διμοιρία ΜΑΤ, προφανώς έπειτα από στρατηγικούς σχεδιασμούς επί χάρτου, του γενναίου υπουργού, στραταίου το πάλαι, Τόσκα.

Το γεγονός ότι απαιτήθηκαν δεκατρείς δολοφονικές εμπρηστικές επιθέσεις για να συμβεί αυτό, το απολύτως λογικό, το θεωρώ εντελώς, μα εντελώς φυσιολογικό. Μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ και μιλάμε για τις προνομιακές σχέσεις που έχει με αυτούς τους χώρους –τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω.

Το οποίο ώς έναν βαθμό θα μπορούσε να αποτελέσει και ένα άλλοθι για τον περί ου ο λόγος Τόσκα: ο άνθρωπος ας πούμε ότι ήθελε (να φυλαχτούν αποτελεσματικότερα τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ). Μπορούσε;

Ραντεβού στα τυφλά

Συνεχίζει τις επαφές του με φορείς της ραδιοτηλεοπτικής «κοινωνίας» ο εντιμότατος υπουργός Παππάς, σε μια προσπάθεια να πείσει όλους ότι το νομοσχέδιο που ψήφισε στη Βουλή είναι αυτό που έλειπε από την καθημαγμένη λόγω της τρομακτικής κρίσης σχετική αγορά.

Δεν γνωρίζω απολύτως τα αποτελέσματα των επαφών του κυρίου υπουργού (αν και ακούω διάφορα εδώ και εκεί). Θα του σύστηνα όμως να προσέξει. Λ.χ. μια από τις τελευταίες του επαφές ήταν με φιλόδοξο (να λάβει και αυτός άδεια) εκδότη, ο οποίος προ δεκαετίας είχε συλληφθεί με τη… γίδα στον πλάτη (στον, λέμε στην Ηπειρο, όχι στην…), στη φάση της εκτύπωσης εισιτηρίων για τις αστικές συγκοινωνίες.

Ο σχετικός φάκελος, είμαι βέβαιος πως παραμένει (από ετών) καταχωνιασμένος κάπου στο υπουργείο Μεταφορών. Δεν αναθέτει στον φίλο του τον κύριο Σπίρτζη να τον αναζητήσει; Ετσι από περιέργεια. Αν πρόκειται να του δώσει τηλεοπτική άδεια, να έχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα γι’ αυτόν…