Η είδηση που ανακοινώνω με τη γνωστή λιτή μου διατύπωση είναι πως τελειώνει η αναμονή για τα πόθεν εσχες –περί την 15η Φεβρουαρίου θα δοθούν στη δημοσιότητα οι δηλώσεις υπουργών και βουλευτών.

Ο έλεγχος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί αλλά υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες, οι οποίες δικαιολογούν την καθυστέρηση της ανακοίνωσης. Μία από αυτές, όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, είναι η υπόθεση Σταθάκη. Ο υπουργός, αν και έχει κατ’ επανάληψιν οχληθεί από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών να προσκομίσει τα στοιχεία που διαθέτει ώστε να αποδειχθεί το βάσιμο των ισχυρισμών του για το «ορφανό» ένα εκατομμύριο που «ξέχασε» να δηλώσει, δεν τα έχει προσκομίσει ακόμη.

Βεβαίως ο άνθρωπος διαπραγματεύεται σκληρά με την τρόικα (λέμε τώρα…), βεβαίως προωθεί την ανάπτυξη της χώρας και αγωνίζεται νυχθημερόν να βελτιώσει τα οικονομικά της μεγέθη (εδώ να δεις τι λέμε…), όμως αν αυτή την εβδομάδα δεν προσκομίσει τα στοιχεία θα έχει –διαβλέπω –«τραβήγματα», όπως θα λέγαμε και στην αργκό, με τη Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζω ότι τα πόθεν έσχες που θα δοθούν στη δημοσιότητα είναι του 2013 (χρήση 2012), άρα υπάρχει σε εκκρεμότητα έλεγχος για τις δηλώσεις άλλων τριών χρόνων –καλά να ‘μαστε να τα παρακολουθούμε…

Βαρέα κι ανθυγιεινά

Στο μεταξύ, ακούω και εγώ διάφορα για τους «προβληματισμούς» του προέδρου Αλέξη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα φυσικά από τους… εξαίρετους από κάθε άποψη χειρισμούς που κάνει η κυβέρνησή του, και κατά τμήματα οι αρμόδιοι –ένας κι ένας –υπουργοί του.

Ώς και τα (πολλά) κιλά που έχει βάλει τελευταία εκεί τα αποδίδουν –είναι λέει αποτέλεσμα του άγχους, το οποίο τον έχει καταβάλει σοβαρά και το έχει ρίξει στο φαγητό, με εμφανή αποτελέσματα το κλασικό… σωσίβιο στη μέση, αλλά και τις περιφέρειες.

Είναι όμως έτσι; Εν μέρει, μπορεί. Διότι άλλες πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώση μου αναφέρουν ότι όλα αυτά (κιλά κ.λπ.) είναι αποτέλεσμα των πιτόγυρων που καταναλώνονται τακτικά τις νύχτες στο Μέγαρο Μαξίμου, συνοδευόμενα από μπίρες, τσίπουρα και ουίσκια.

Είναι οι ώρες εκείνες, μου είπαν, κατά τις οποίες ο πρόεδρος Αλέξης και οι άμεσοι συνεργάτες του χαλαρώνουν από την ένταση της ημέρας και το ρίχνουν στις αναλύσεις για την παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα. Για το ποιες (θα) είναι ας πούμε οι μακροπρόθεσμες κινήσεις του Πούτιν, πώς θα απαντήσει ο Ομπάμα, τι θα κάνει η Γερμανία και για το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του προέδρου Αλέξη μέσα σε αυτό το πολύπλοκο διεθνές πολιτικό περιβάλλον!

Θεοί!

(Αν βρουν ευκαιρία πάντως, ή και βαρεθούν τις αναλύσεις, ας ασχοληθούν και με τα εσωτερικά. Χωρίς πιτόγυρα και πίτσες συστήνω, διότι πρόκειται για εντελώς ανθυγιεινή συνήθεια –όπως αποδεικνύεται κιόλας…)

Φακίρης

Αν δεν με πιστεύουν, ας ρωτήσουν τον φίλο μου υπουργό Καμμένο, ο οποίος κομψαίνει… ανησυχητικά! Εχει χάσει έως τώρα 25 (από τα πολλά) κιλά που κουβαλούσε ασθμαίνων επάνω του και συνεχίζει, πληροφορούμαι, ακάθεκτος.

Εκοψε το φαγητό, το ποτό; Οχι ακριβώς.

Οι προσεκτικοί παρατηρητές μεταξύ των συνομιλητών του τελευταία τον βλέπουν να κυκλοφορεί με κάτι… βελόνες και στα δύο αφτιά (!), και όταν ξεπερνούν το κάπως ανατριχιαστικό θέαμα και τον ρωτούν, εκείνος απαντά περήφανα ότι η απώλεια των κιλών είναι το δραστικό αποτέλεσμα του βελονισμού στον οποίο υποβάλλεται από διμήνου.

Κατά τους ανθρώπους που μου μετέφεραν τη σχετική ενημέρωση, το… ιατρικό θαύμα (περί θαύματος πρόκειται, μην αμφιβάλει ουδείς, παρακαλώ) οφείλεται σε κυρία, βελονίστρια το επάγγελμα, κατοικοεδρεύουσα στη Λάρισα, η οποία έχει αναλάβει να κάνει fit τον αγαπημένο πρόεδρο Πάνο.

Εύγε, και να συνεχίσει –του εύχομαι…

Η μεγάλη απόδραση

Ο πρόεδρος Πάνος πάντως, από εδώ το πάει από εκεί το φέρνει, στις εκλογές καταλήγει. Σε (μια ακόμη αποκλειστική, υποθέτω…) συνέντευξή του στην εφημερίδα του Χατζηνικολάου είπε ότι αν μας (τους, δηλαδή) πιέσουν περισσότερο οι δανειστές, τη λύση θα δώσει ο λαός. Πρόωρες εκλογές τουτέστιν…

Η αναφορά δεν έχει γίνει τυχαία –καθόλου. Συμπίπτει με τις πληροφορίες που διακινεί το Μαξίμου ήδη από δεκαημέρου, και μπροστά στην καθολική αντίδραση της κοινωνίας στα όσα επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση με το (του Κατρούγκαλου) Ασφαλιστικό, ότι θα προσφύγει σε νέες κάλπες.

Κακό δεν το λες –είναι η γνωστή μέθοδος του δραπετεύω μπροστά στο πρόβλημα. Το εφάρμοσε ήδη ο Καραμανλής το 2009 και πέτυχε –φόρτωσε την κρίση στον Γιώργο. Τώρα ετούτοι εδώ, προφανώς εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να φορτώσουν τον «μουντζούρη» στον Κυριάκο…

Πράγμα που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό μια ατάκα του από την ίδια συνέντευξη, σύμφωνα με την οποία «μαζί με τον Τσίπρα θα ξαναφέρουμε το χαμόγελο». Εννοεί προφανώς φεύγοντας!..

(Ελπίζω τη συνέντευξη Καμμένου να τη διαβάσουν εκεί στην «Αυγή», διότι χθες απέδωσαν τα σενάρια περί προώρων εκλογών στην καταραμένη διαπλοκή η οποία «παίζει τα… δανεικά της» και κυκλοφορεί τέτοιες αθλιότητες εις βάρος της σταθερής, beton armee, ακλόνητης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Κρίμα είναι να μη συνεννοούνται μεταξύ τους)

Ουπς

Αναφέρθηκα στον τεράστιο Κατρούγκαλο, ο οποίος έχει ρίξει στα πατώματα τη Βελκουλέσκου του ΔουΝουΤού και διάφορους χαρτογιακάδες των δανειστών με τις στυλιστικές του επιλογές –κοστούμι, γραβάτα σινιέ, ασορτί μαντίλι (κάποιος να του πει ότι αυτό είναι λάθος, αλλά μικρό λάθος), καλογυαλισμένα σκαρπίνια –και έχω άσχημα νέα να (του) μεταφέρω.

Αυτό που πρόσφατα υπονόησε σε μία από τις δεκάδες συνεντεύξεις που δίνει, ότι δεν τα δήλωνε και όλα στη δήλωσή του, τον φέρνει πιθανότατα ενώπιον της Επιτροπής πόθεν έσχες.

Στέλεχος της αντιπολίτευσης μου εκμυστηρεύθηκε ότι το κόμμα του σχεδιάζει να ζητήσει δι’ επιστολής από την επιτροπή να καλέσει τον υπουργό Κατρούγκαλο, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για το τι εννοούσε όταν έλεγε ότι «εμείς που βγάζαμε πάνω από 50.000-60.000 ευρώ δεν πληρώναμε αρκετά».

Πες, ρε φίλε, τίποτε για το νομοσχέδιό σου και άσε τα υπόλοιπα. Τι τα θέλεις;

Μανίκια

Με ερώτηση στον Πρωθυπουργό θα κλιμακώσει το ΠΑΣΟΚ την αντίδρασή του στις, στα όρια του «περίεργου», «ύποπτου», έως και «πονηρού», παραλείψεις του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ, στραταίου το πάλαι, Τόσκα, να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των γραφείων του κόμματος, στην Χαριλάου Τρικούπη.

Η ερώτηση θα κατατεθεί σήμερα ή το πολύ αύριο και πλην των άλλων ο περί ου ο λόγος Τόσκας θα καταγγέλλεται ως «καρικατούρα υπουργού» και θα ζητείται από τον Πρωθυπουργό να πάρει εκείνος πλέον την ευθύνη για την προστασία των ιστορικών γραφείων του κόμματος.

Στο μεταξύ, ρώτησα τον Χρήστο Πρωτόπαπα για τον ισχυρισμό Τόσκα ότι έχουν διατεθεί 17 αστυνομικοί για την προστασία των γραφείων. Ιδού τι μου απάντησε:

–Ο άνθρωπος ψεύδεται ασυστόλως. Γνωρίζει καλά ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί είναι άοπλοι και ανεκπαίδευτοι και το μόνο που κάνουν είναι να επιτηρούν την κεντρική είσοδο των γραφείων. Ποιος μπαίνει και πού πάει. Είναι 17 άτομα, τα οποία είναι χωρισμένα σε 24ωρες βάρδιες επτά ημέρες την εβδομάδα. Το ξέρει αυτό ο Τόσκας, αλλά παρουσιάζει την κατάσταση όπως θέλει και για να δικαιολογείται στον Τσίπρα.

Τι λέω εγώ; Οτι τα πράγματα είναι απλούστερα: ο τύπος αδυνατεί να ελέγξει την περιοχή και μαζί την πληρώνει και το ΠΑΣΟΚ.

Γιατί αδυνατεί; Διότι τον «τραβάνε από το μανίκι». Αυτό…