Από τότε που μπήκαμε στην κρίση και στα Μνημόνια γιγαντώθηκαν οι αντιφάσεις, στις κυβερνήσεις, στα πολιτικά κόμματα και στον λαό. Απροετοίμαστοι για τα δύσκολα, πανέτοιμοι για τα εύκολα. Το αποτέλεσμα ήταν να υποστούμε την ειρωνεία της πραγματικότητας και τη γελοιοποίηση πολιτικής και ανθρώπων. Ενας κόσμος ασυνέπειας και παραλόγου κανοναρχεί την καθημερινότητά μας.

Στη σημερινή σύνθεση της Βουλής υπάρχει βουλευτής ο οποίος ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο (2010) από τη θέση της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ). Ως αντιμνημονιακός όμως, αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και εντάχτηκε στη ΔΗΜΑΡ. Ομως η ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, οπότε ο βουλευτής μας ψήφισε και το δεύτερο Μνημόνιο! Ως συνεπής αντιμνημονιακός που ήταν αναγκάστηκε να φύγει και από τη ΔΗΜΑΡ και να προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου ψήφισε και το τρίτο Μνημόνιο! Τέλεια. Σήμερα, διαπρύσιος αντιμνημονιακός και πάλι, ατενίζει περήφανα από τα κανάλια τους ψηφοφόρους του.

Αν κάποιος περιοριστεί στη στάση του κ. βουλευτού κάνει λάθος. Αυτή είναι η κυρίαρχη συμπεριφορά της πολιτικής, από τον κ. Σαμαρά έως τον κ. Τσίπρα. Ο λαός, μάλιστα, επιδοκιμάζει στέλνοντας θριαμβευτικώς τον βουλευτή του στη Βουλή, υπό διαφορετικό κάθε φορά πολιτικό μανδύα.

Αν κάποιος παρεμπιπτόντως αποκαλέσει τον βασιλιά γυμνό επισημαίνοντας τις αντιφάσεις, δηλαδή την κοροϊδία, τότε κινδυνεύει να λοιδορηθεί ο ίδιος γιατί η αλήθεια ενοχλεί.

Κάπως έτσι φθάσαμε στην αποστροφή προς τους πολιτικούς και στη μεγάλη αποχή στις εκλογές, που πολύ φοβάμαι ήρθε για να μείνει. Συνέπεια αυτού είναι η κυβέρνηση να κυβερνά στην πραγματικότητα με τη θέληση του 20% του πληθυσμού και με μπόνους 50 εδρών! Αυτό της επιτρέπει να ωρύεται ότι δεν θα δεχθεί ποτέ, ως έχουσα την πλειοψηφία, ευρύτερη συνεργασία!

Το παράλογο όμως έχει κι άλλες, αμέτρητες εκφάνσεις. Από τους αγρότες που δικαίως διαμαρτύρονται για τη μείωση των εισοδημάτων τους, αλλά απέκτησαν με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις τρακτέρ (όχι ασφαλώς για να κλείνουν τους δρόμους), μέχρι τον κύριο «δεν πληρώνω» των διοδίων που τώρα κλαίγεται γιατί καλείται να τα πληρώσει φουσκωμένα!

Ας μην πάμε μακριά, ο πρωταγωνιστής των ημερών υπουργός κ. Κατρούγκαλος δηλώνει ότι δεν πιστεύει στο Μνημόνιο που ψήφισε, γιατί είναι αριστερός και –κοίτα σύμπτωση –είναι αυτός που πρέπει να το εφαρμόσει!

«Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα»!

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης είναι πρώην υπουργός