Η ποινή που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό ήταν πράγματι εντυπωσιακή, με τον πρωτοδίκη Σπύρο Καποδίστρια να εξαντλεί την αυστηρότητά του. Πιο εντυπωσιακή ωστόσο ήταν η αντίδραση του ηλεκτρονικού Τύπου –του γραπτού θα τη δούμε σήμερα.

Η διασταλτική ερμηνεία της απόφασης Καποδίστρια προκάλεσε έναν οχετό ύβρεων, έναν λυρικό Αρμαγεδδώνα κατά της Δικαιοσύνης, της Σούπερ Λίγκας και του Σταύρου Κοντονή.

Τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση τριών βαθμών, κατακύρωση του αγώνα στον Ολυμπιακό και χρηματικό πρόστιμο 190.000 ευρώ έπεσαν μαζεμένα στο κεφάλι των Πρασίνων και τους ζάλισαν. Και προφανώς ζάλισαν και τους εκπροσώπους τους στον Τύπο, που σχολιάζοντας σημείωναν πως τα όργανα έδειξαν σαν να μην υπολογίζουν τίποτα όταν έχουν απέναντί τους το Τριφύλλι. Κανένα έλεος, κανένας σεβασμός.

Η περίπτωση θυμίζει σε κάποια σημεία της την ιστορία της Στάσης του Νίκα. Οι Πράσινοι και οι Βένετοι, κάτι αντίστοιχο με τις σημερινές Θύρα 13 και Θύρα 7, αξίωσαν από τον Ιουστινιανό πλήρη απαλλαγή των μελών τους που κρίθηκαν ένοχα για μία δολοφονία.

Ο αυτοκράτορας τους αγνοεί και αυτοί ξεσηκώνονται. Ο Ιουστινιανός δείχνει προς στιγμήν αδυναμία, οι αντίπαλοί του το αντιλαμβάνονται και κολλούν σαν τις σταφίδες. Η σύζυγός του Θεοδώρα αποκαλύπτει την ατσάλινη πυγμή της και ο αυτοκράτορας πείθεται και καταπνίγει στο αίμα τη Στάση του Νίκα. Ο Σταύρος Κοντονής λατρεύει την Ιστορία…