Δεν με ενδιαφέρει αυτός που είπε πως η Γαλλία όπως έστρωσε θα κοιμηθεί, εκείνη που έντυσε τη φάτσα της με την ελληνική σημαία, ο άλλος που έγραψε στο twitter για κάποιους που λιάζονται χωρίς να καταλαβαίνει κι ο ίδιος τι εννοεί, η άλλη που συμφωνεί με τον Μάρκο Πόλο. Αλλοι με ενδιαφέρουν.

Ο Μπρουνό, ένας από τους επιζήσαντες του Bataclan, που έσωσε τη ζωή μιας άγνωστής του γυναίκας κρύβοντάς την κάτω από μια πολυθρόνα και προστατεύοντάς την με το σώμα του.

Οι γιατροί που έτρεξαν μαζικά τη νύχτα της Παρασκευής στα νοσοκομεία του Παρισιού για να βοηθήσουν. «Ποτέ δεν είχε υπάρξει τόσο μεγάλη προσέλευση τραυματιών σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», λέει ο καθηγητής Μπρουνό Ριού, επικεφαλής των επειγόντων περιστατικών στο Pitié. «Και σπανίως έχω δει τέτοια αλληλεγγύη, όπως και τέτοια αποτελεσματικότητα. Εφτασε ένας εντυπωσιακός αριθμός γιατρών, χωρίς να τους το ζητήσει κανείς. Ασκούμενοι, αναισθησιολόγοι. Δράσαμε γρήγορα, πολύ γρήγορα, και σώσαμε πολλούς τραυματίες».

Ο Μισαέλ που κρατούσε το χέρι της Ματίλντ, μιας άγνωστής του κοπέλας η οποία είχε τραυματιστεί στο μπαρ La Belle Equipe, μέχρι να φθάσουν τα ασθενοφόρα.

Οι ανώνυμοι πολίτες που συρρέουν στα νοσοκομεία για να δώσουν αίμα με τέτοια μαζικότητα, ώστε οι Αρχές αναγκάστηκαν να τους ζητήσουν να μεταθέσουν για το επόμενο διάστημα τη δωρεά τους. «Κοιτάξτε την ουρά, φτάνει τα 100 μέτρα», λέει στον δημοσιογράφο της Λιμπερασιόν ο καθηγητής Ζιβέν, επικεφαλής των επειγόντων στο Pompidou.

O Λουντοβίκ από το Κονγκό, που μεγάλωσε στη Λίλλη, ήταν σαράντα ετών και γιόρταζε στην Belle Equipe τα γενέθλιά του. Επεσε πάνω σε μια γυναίκα για να την προστατεύσει κι έφαγε μια σφαίρα που τον άφησε στον τόπο.

Ο ανώνυμος που βοήθησε μια έγκυο η οποία είχε κρεμαστεί από ένα παράθυρο του Bataclan. Οπως είπε ο σύντροφός της, «την έσωσε με μια διαδοχή μικρών και προσεκτικών κινήσεων, οι οποίες εκείνη την ώρα της απόλυτης τρέλας πέτυχαν σπουδαία πράγματα».

Οι φύλακες του συναυλιακού κέντρου που έμπαιναν και ξανάμπαιναν στο χώρο, εν μέσω των πυροβολισμών, για να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Θα μπορούσαν να τρέξουν να γλιτώσουν. Δεν το έκαναν.

Αυτοί με ενδιαφέρουν.