Το χρυσοκίτρινο χρώμα των πλατάνων προειδοποιεί για το φθινόπωρο που έρχεται. Είναι η εποχή που το σπόρκο ελληνικό ποδόσφαιρο ως παράνομος μετανάστης αναζητά την τύχη του στην Ευρώπη και οι λαθρέμποροι των ελπίδων πωλούν όνειρα για μια καλύτερη τύχη.

Η αποστροφή στις αναλύσεις πως το ποδόσφαιρό μας δίνει μάχη για να διατηρήσει ο πρωταθλητής και τα επόμενα χρόνια την απευθείας συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ προκαλεί τον γέλωτα.

Γιατί δεν το λένε πιο απλά; Το ελληνικό ποδόσφαιρο δίνει μάχη για να παίρνει ο Ολυμπιακός τα μπόνους της UEFA χωρίς να δίνει αγώνες στα προκριματικά. Ο πειραιώτικος σύλλογος θα συμμετάσχει για 17η φορά στα 19 τελευταία χρόνια στο πάρτι των πλουσίων και προσπαθούν να μας πείσουν πως πρέπει να πανηγυρίζουν οι υπόλοιπες ομάδες για την επάρατη νόσο της έλλειψης ανταγωνιστικότητας.

Οι ελληνικοί σύλλογοι μοιάζουν με τους αναγνώστες των περιοδικών λάιφσταϊλ που πρωταγωνιστούν στο ονειρόδραμά τους παίρνοντας μια γεύση από τη ζωή των πλουσίων μέσα από τις φωτογραφίες των ιλουστρασιόν σελίδων.

Μέχρι τη σεζόν 2012-2013 από τα 276 εκατ. ευρώ που δόθηκαν ως μπόνους από την UEFA στις ομάδες μας το 57,5%, ήτοι 159 εκατ. ευρώ, κατέληξε στα ερυθρόλευκα ταμεία, όταν τα αντίστοιχα ποσά για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ ήταν 91,6 και 25,4 εκατ. ευρώ.

Ανταγωνισμός: μια «τρας» επιθεώρηση για την οριακή νοημοσύνη.